Na motocross stazi u petrinjskoj Zelenoj dolini 27. svibnja je održano Prvenstvo Hrvatske u motocrossu.

Organizatori i pokrovitelji utrke ove su godine, osim velikog broja natjecatelja i publike, bili zadovoljni i vremenskim prilikama koje su išle na ruku da sve protekne u najboljem redu. Mir i tišinu petrinjske Zelene doline tako su i ove godine bukom svojih motora razbudili natjecatelji prvenstva Hrvatske u motocrossu. U organizaciji MCK Petrinja, a pod pokroviteljstvom Grada Petrinje, na motocross stazi Zelena dolina kod Hrvatskog Čuntića održano je jubilarno 10. izdanje ove utrke. Utrka je okupila 57 vozačica i vozača iz Hrvatske i Slovenije koji su nastupili u pet klasa, a u njihovim atraktivnim nastupima uživali su brojni gledatelji. Utrku poput ove nije nimalo jednostavno organizirati, istaknuo je direktor utrke i dugogodišnji član MCK Petrinja Andrija Barić.

VEZANE VIJESTI
FOTO U Zelenoj dolini održava se 10. jubilarna utrka prvenstva Hrvatske u motocrossu

„Sama staza datira iz 1982. godine. Ovo je 10. utrka za prvenstvo Hrvatske od 2009. godine koju organizira Motocrossklub Petrinja. Ove godine se natjecatelji natječu u pet klasa, juniori 50, 65 i 85 kubika, veterani B liga i A liga 250, odnosno 450 kubika. Utrka nam jako puno. Ovo je 10. utrka, a ja sam u tom sportu od 80-ih godina, gotovo čitav život sam u tome. Što se tiče organizacije, ona je jako zahtjevna. Tu ima jako puno posla, ne samo od osiguravanja sve potrebne infrastrukture, već i svega ostaloga. Puno je to natjecatelja, treba sve iskoordinirati, svima udovoljiti… Tako da smo u posljednjih mjeseca dana radili non – stop kako bi sve bilo na zadovoljavajućoj razini“, rekao je Barić.

VEZANE VIJESTI
Na 5. turniru u odbojci sve tri pobjede Glinjanki

Jedina je ovo motocross staza u županiji, ali i šire, a Petrinjci su na nju, kao i na ovu utrku iznimno ponosni. Ponosan je bio i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji je i svečano otvorio 10. prvenstvo Hrvatske u motocrossu istaknuvši kako je motocross međunarodna sportska disciplina koja ima velik značaj za sve ljubitelje motora i adrenalina, ali i za promociju Petrinje.

„Ovo je, za mene, najljepša staza u Hrvatskoj. Pogledajte samo to okruženje! Ona je u prirodnom ambijentu Hrastovičke i Zrinske gore, u Zelenoj dolini, pokraj naše krasne Petrinjčice… Mislim da bolje ne može biti. Ovo je sportsko –  turistička manifestacija koja ujedinjuje sve vozače motocrossa, ljude koji imaju adrenalin, koji se natječu, ali i druže jer ovo je odlična prilika za druženje.  Vidimo da je ovdje puno kategorija, velik broj natjecatelja i ja se zahvaljujem svim natjecateljima i posjetiteljima koji su došli ovdje, naravno posebno se zahvaljujem organizatorima koji su dali su je ogroman trud i ovako zahtjevnu stazu doveli u ovakvo stanje“, kazao je Dumnobivć.

VEZANE VIJESTI
SOELA 2019. još bolja i kvalitetnija

A stanje na stazi su mnogi ocijenili kao vrhunsko. Naime, Zelenom dolinom  su brujali motori, ali nisu digli prašinu. Za razliku od prijašnjih godina kada su stazu zalijevali vatrogasci, ove je godine sustav zalijevanja unaprijeđen pa se staza zalijevala direktno iz obližnje Petrinjčice. Uvjeti su to koje nema gotovo niti jedna motocross staza u Hrvatskoj, pohvalili su se organizatori. Njih su pak pohvalili sudionici i posjetitelji ovog atraktivnog natjecanja koje na izniman način promovira prelijepu Zelenu dolinu, a time i grad Petrinju.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here