Djevojke krale u nekoliko navrata i počinile ozbiljnu materijalnu štetu

551

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakinjom i 22-godišnjakinjom zbog sumnje da su počinile čak nekoliko krađa te počinile ozbiljnu materijalnu štetu, navode iz Pu zagrebačke.

Sumnja se da je 24. rujna osumnjičena 27-godišnjakinja s trenutno nepoznatom muškom osobom ušla u trgovinu u sklopu trgovačkog centra na Ljubljanskoj aveniji. Potom su, sumnja se, zajedno prišli prodajnim policama i s njih otuđili odjeću, a zatim pobjegli.

Pet dana kasnije, 27-godišnjakinja je, sumnja se, zajedno sa nepoznatom ženskom i  muškom osobom, ušla u trgovinu istog trgovačkog centra. Potom su, navodno, 27-godišnjakinja i nepoznata ženska osoba s polica u torbu stavile 23 pulovera, a zatim tako pripremljenu torbu s odjećom objesile na stalak u neposrednoj blizini izlaza iz trgovine. Nekoliko trenutaka kasnije, torbu sa odjećom sa stalka je uzeo nepoznati muškarac i iznio ju iz trgovine, nakon čega su se svi troje zajedno dali u bijeg, javljaju iz PU zagrebačke.

PU zagrebačka dalje navodi kako su 12. listopada osumnjičene 27-godišnjakinja i 22-godišnjakinja zajedno ušle u trgovinu u trgovačkom centru u Ulici Jankomir, a zatim u nekoliko vreća za kupovinu stavile više odjevnih predmeta. I ovaj put, tako pripremljene vreće s odjevnim predmetima odložile su u neposrednoj blizini izlaza iz trgovine, na pod, no nakon što su ih u tome uočile zaposlenice trgovine dale su se u bijeg ne ukravši ništa. Odmah zatim, zajedno su se uputile do obližnjeg trgovačkog centra na Ljubljanskoj aveniji. Tamo su, navodno, ušle u dvije trgovine. U pogodnom trenutku s polica su otuđile više odjevnih premeta, slatkiše i drugo, a zatim su, prošavši blagajnu bez plaćanja, s otuđenim predmetima pobjegle.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 17.400 kuna, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime