19-godišnja Sarajka mjesecima mučila dvojicu muškaraca

Udarala ih je šakama i nogama i nanosila im povrede nožem

1571
Foto: Facebook Arabela Avdić

Arabela Avdić (19), koja je uhićena u akciji “Lipa”, bit će zadržana 24 sata, priopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, a prenosi Dnevni avaz. 

Foto: Facebook Arabela Avdić

“Uhićena 19-godišnjakinja osumnjičena je za krivična djela nanošenje teške tjelesne povrede, protupravno lišenje slobode i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Bit će zadržana 24 sata i nakon što je u tom zakonskom roku ispita postupajuća tužiteljica, odlučit će o daljnjim mjerama”, kazala je portparol Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Dodala je da je osumnjičena djevojka u svibnju ove godine u stanu u naselju Alipašino Polje protuzakonito postupala, točnije, ograničila je slobodu kretanja dvojici muškaraca, potom ih je udarala šakama i nogama i nanosila im povrede nožem.

Iz policije su priopćili da su prilikom pretresa stana koji koristi osumnjičena na području sarajevske općine Novi Grad pronađeni heroin, amfetamin, kanabis te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Arabela Avdić od ranije je poznata policiji.

U prosincu prošle godine policija je Arabelu Avdić i Semira Zornića zatekla u pokušaju teške krađe u prodavaonici „Konzum“ u ulici Muhameda Hadžijahića u sarajevskom naselju Koševsko Brdo.

Foto: Facebook Arabela Avdić

Pred trgovinu su se dovezli u automobilu Renault Scenic koji je Zornić ukrao 4. prosinca u naselju Otes, a kod Arabele su tada pronađeni 14 paketića marihuane i paketić speeda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here