24-godišnjak uhićen zbog spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djece

595
Foto: Pixabay

24-godišnjak iz Osijeka uhićen je zbog sumnje u pribavljanje, posjedovanje i distribuciju sadržaja spolnog iskorištavanja i zlostavljanja djece, priopćila je u petak policija.

Okrivljenika se sumnjiči da je od 15. veljače 2018. do 5. kolovoza 2019. godine putem više društvenih mreža pribavljao, posjedovao i distribuirao veliku količinu sadržaja spolnog iskorištavanja i zlostavljanja djece.

Pretragom njegova doma pronađena je i oduzeta veća količina CD-ova, DVD-ova, USB stikova, prijenosnih diskova, mobilnih telefona, više stolnih računala i jedno prijenosno računalo. Pretragom oduzete informatičke opreme i korisničkih računa pronađena je velika količina multimedijskog sadržaja u obliku fotografija i video snimki fotografija spolnog iskorištavanja i zlostavljanja djece.

Osnovano se sumnja da je 24-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka počinio kazneno djelo spolnog iskorištavanja i zlostavljanja djece.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela spolnog iskorištavanja i zlostavljanja djece 24-godišnjak je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu policija će podnijeti kaznenu prijavu.

Izvor: Hina.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime