Zagrebačka županija proslavila je svoj Dan jučer, 8. srpnja, bogatim zabavnim i kulturno-umjetničkim programom na Trgu Ivana Pavla II. u Zaprešiću.

Dan je protekao u druženju i zajedništvo žitelja s područja cijele Županije, a program je popratila  bogata ponuda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji su na svoje štandove izložili domaći sir, vino, med, bučina ulja, bučina brašna, namaze od buče, pekmez, medenjake, kolače, cvijeće, nakit i mnoštvo drugih ukrasnih i uporabnih predmeta.

Za dobru zabavu i ples pobrinule su se brojne kulturno-umjetničke udruge, a za gurmane je bio organiziran i gastro show, te natjecanje u pripremi roštilja.

“Dan Županije po prvi smo puta, osim Svečanom sjednicom, odlučili proslaviti i organiziranjem zabavnog programa kojem će moći prisustvovati svi naši sugrađani. Ova manifestacija povodom rođendana Županije zasigurno će postati tradicija koju ćemo svake godine organizirati u drugome gradu”, poručio je župan Kožić, a posebno ponosan na činjenicu da se prva cjelodnevna proslava održala upravo u Zaprešiću je gradonačelnik Željko Turk: “Veseli nas i jako smo ponosi što smo dobili priliku biti prvi domaćini proslave Dana Zagrebačke županije. Potrudili smo se spojiti gospodarsku ponudu s javnim životom naših mjesta i mislim da smo zaista za svakog posjetitelja pripremili ponešto”.

Obilježavanje Dana županije završilo je navečer druženjem uz koncert Jaskanca Ivana Zaka.

Istovremeno s izložbeno-prodajnim sajmom obrtnika, poduzetnika i OPG-ova Zagrebačke županije, organiziran je i informativno-edukativni Sajam EU fondova, na kojemu je jedan od izlagača bila Regionalna razvojna agencija Zagrebačke županije. Predstavio se i Distributivni centar za voće i povrće, čija je ULO hladnjača građena europskim novcem.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here