39 potencijalnih darivatelja pridružilo se Hrvatskom registru u Zagrebu

324

Na akciji održanoj jučer, 16. svibnja u Zagrebu u prostoru Poslovnog veleučilišta Zagreb Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pridružilo se 39 potencijalnih darivatelja.

Ovu akciju upisa u Hrvatski registar Zaklada Ana Rukavina održala je u suradnji sa Studentskim zborom Poslovnog veleučilišta Zagreb kako bi se pomoglo oboljelim osobama u potrazi za podudarnim darivateljima.

Svaka akcija koju Zaklada organizira diljem Hrvatske nosi poruku „lijek je u nama“. Time Zaklada želi još jednom podsjetiti građane da u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Što je veći broj upisanih u Hrvatski registar, veća je i mogućnost da se spasi život oboljelima, a prvi korak je upis u Hrvatski registar. Ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, možemo joj pomoći da se izliječi.

Tijekom dvanaest uspješnih godina rada, Zaklada je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 61.815 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Iz Hrvatskog registra izdana su ukupno 103 transplantata za hrvatske i inozemne pacijente čime su 103 teško oboljele osobe iz Hrvatske i inozemstva dobile priliku za život.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here