U maloj vijećnici Grada Petrinje 21. svibnja je potpisan Ugovor o izvođenju radova na izgradnji prometnih površina s komunalnom infrastrukturom (vodovod, oborinska i fekalna kanalizacija, javna rasvjeta) i kanalizacije elektroničke komunikacijske mreže u dijelu naselja Slatina u Petrinji. Ugovor su potpisali Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje i Ranko Predović, direktor GIP PIONIR-a Zagreb.

Gradonačelnik Dumbović je istaknuo kako je riječ o projektu vrijednom oko 4,5 milijuna kuna koji je iznimno važan za grad Petrinju.

„Radi se o Slatini u kojoj ćemo imati jednu komunalnu investiciju od 4,5 milijuna kuna. Mislim da je to kvalitetna i dobra stvar koja će dati nadogradnju života građana koji žive u tom dijelu grada. Kroz čitavi Intervencijski plan, koji je izrađen u sklopu provedbe pilot projekta pet nerazvijenih gradova, odnosno Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima, imat ćemo niz ovakvih ugovora“, kazao je gradonačelnik. Zahvalio se svima koji su radili na projektu i izrazio nadu kako će radovi biti obavljeni kvalitetno i u ugovorenom roku.

VEZANE VIJESTI
Mladi hrvači HK Petrinja viceprvaci Hrvatske!

Intervencijski plan Grada Petrinje, strateški je i operativni razvojni dokument kojim je obuhvaćeno 30-ak projekata vrijednih više od 205 milijuna kuna. Jedan od komunalnih projekata obuhvaćenih planom je i ovaj, kazala je Mira Vitković Mačković iz petrinjskog Upravnog odjela za komunalne djelatnosti.

„Ovaj projekt je dio projekta iz Intervencijskog plana koji je ukupno vrijedan 34 milijuna kuna. Radi se o četiri infrastrukture na području grada Petrinje. Ovo je prvi od ta četiri projekta za koji potpisujemo ugovor. Osim njega, dijelom tog većeg projekta od 34 milijuna su još tri, proširenje groblja, pješačko biciklistička staza Petrinja – Mošćenici i infrastruktura na Sajmištu“ , rekla je Vitković Mačković te dodala kako se zbog natječaja za nadzor radova, koji obuhvaća sva četiri infrastrukturna projekta, uvođenje u posao, tj. početak radova očekuje u srpnju, a rok za dovršetak je pet mjeseci od uvođenja u posao.

VEZANE VIJESTI
Dumbović iz Gline: Ljudi su ti koji čine razliku!

Naziv kompletnog projekta, čiji je dio i ovaj projekt, je Razvojem male komunalno prometne infrastrukture do unapređenja života, dodatno je pojasnila privremena pročelnica Upravnog odjela za EU fondove i razvoj Edisa Mašinović.

„On u sebi, osim izgradnje nerazvrstane ceste i infrastrukture oko crkve na Slatini vrijednosti 4,5 milijuna kuna, ima i proširenje Groblja sv. Benedikta  čija je vrijednost tri milijuna 780 tisuća (prema troškovnicima), izgradnju pješačke i biciklističke staze do Mošćenice vrijednosti šest milijuna 360 tisuća te uređenje javnih parkirališta, pješačkih staza i nerazvrstanih cesta na Sajmištu vrijednosti 18,5 milijuna kuna. Osim izgradnje infrastrukture, imamo i izradu projektne i tehničke dokumentacije koja je također dio projekta, obveznu financijsku reviziju ovoga projekta zbog njegove velike vrijednosti, promidžbu i vidljivost, upravljanje projektom i administraciju te uslugu vanjskog savjetovanja“, pojasnila je Mašinović.

VEZANE VIJESTI
MOŠĆENICA Dumbović organizatorima Memorijalnog turnira "Goran Jekić" podijelio majice

Radi se o projektu velike vrijednosti i prvi je ovo put da se jedan projekt provodi po strožijim pravilima EU po kojima se nabave moraju objedinjavati pa iz tog razloga sve toliko traje, dodala je Mašinović naglasivši kako je cjelokupni projekt prijavljen 10. svibnja, rok za donošenje odluke je 120 dana, a rok za potpisivanje ugovora je 45 dana od donošenja odluke.

Predstavnici tvrtke GIP PIONIR zahvalili su na ukazanom povjerenju i izrazili uvjerenje kako će, na obostrano zadovoljstvo, projekt biti dovršen do jeseni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here