50 tisuća kuna vrijedna nova oprema službama iz sustava zaštite i spašavanja

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić uručio je odluke o donacijama HGSS-u, roniocima i vatrogascima

832

Predstavnicima HGSS-a Stanice Novska, DVD-a Lipovljani i Ronilačkog kluba Sisak sisačko-moslavački župan Ivo Žinić uručio je 10. siječnja odluke o donacijama. Naime, Sisačko-moslavačka županija je za poboljšanje sustava civilne zaštite u županiji vatrogascima, roniocima i HGSS-u donirala suvremenu opremu vrijednu 50 tisuća kuna.

„Riječ je o tri ronilačka kompleta, tri suha odijela s perajama, bocama, regulatorima koje smo nabavili za nađe ronioce. Tu je i komplet opreme za potražnog psa, povodac, alpinistička opreme i sve ono što je potrebno, a za HGSS smo nabavili tri radio stanice, dvije motorole i dva GPS uređaja za lociranje te nosila za imobilizaciju“, pojasnio je župan Žinić.

Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Lipovljana dobilo je najmoderniju opremu za psa tragača Kiru i njenog vodiča Aleksandra, a na donaciji se zahvalio predsjednik ovog društva Zlatko Pješ.

VEZANE VIJESTI
Obilježena 28. obljetnica pogibije Gordana Lederera

„Njih dvoje žive skupa, putuju i rade skupa i jedan su od 12 timova koliko ih postoji u Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici. Funkcioniraju u tom sustavu i spremni su pomoći u raznim prilikama potraga u prirodi, a sad je na programu i osposobljavanje za potrage u snježnim uvjetima. Svaki dan je potrebno raditi u tom timu i usavršavati se. Zahvaljujem se na svemu što ste nam donirali. Uvelike ste pomogli i doprinijeli razvoju zaštite i spašavanja, da budemo bolji i učinkovitiji i na našem području, području Sisačko – moslavačke županije. Veliko hvala od srca!, kazao je Pješ.

VEZANE VIJESTI
Žinić demantirao spekulacije o blokadi sisačke bolnice

Sisački su ronioci tijekom godina bili angažirani u brojnim akcijama spašavanja ljudi i imovine, ali i u drugim akcijama na vodi. Novom opremom, kako je najavio predstavnik kluba Javor Crljenica, njihovo će angažiranje u slučaju potrebe, biti još kvalitetnije.

„Ova oprema koju smo dobili je jako dobra i kvalitetna oprema. U svakom slučaju će nam pomoći u našim akcijama. Zahvaljujem županu i Županiji na ovoj donaciji“, poručio je Crljenica.

Pripadnici HGSS-a će novim uređajima moći lakše i brže uspostaviti komunikaciju sa svim službama uključenim u sustav potrage i spašavanja, istaknuo je ovom prilikom pročelnik Stanice Novska Tomislav Bogojević.

„Stanica Novska je operativna snaga Sisačko-moslavačke županije.  Ove godine navršava 10 godina postojanja i rada na području županije. Puno je posla bilo u tih 10 godina. Danas smo služba koja je ustrojena po zakonu i svim onim propisima koje nalažu naš rad. Iza nas je godina koju su obilježile poplave i brojne intervencije diljem Sisačko-moslavačke županije u kojima su sudjelovali gotovi svi timovi za spašavanje iz čitave Republike Hrvatske“, rekao je Bogojević.

VEZANE VIJESTI
Proslavljen Dan Vojne kapelanije „Sv. Ilije Proroka"

Župan Žinić je na kraju poručio da će ovom donacijom sustav sada, u slučaju potrebe, biti još djelotvorniji te najavio kako će Županija i ubuduće nastojati ulagati u razvoj i kvalitetnije uvjete za rad službi u sustavu zaštite i spašavanja.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here