50 tisuća kuna vrijedna nova oprema službama iz sustava zaštite i spašavanja

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić uručio je odluke o donacijama HGSS-u, roniocima i vatrogascima

833

Predstavnicima HGSS-a Stanice Novska, DVD-a Lipovljani i Ronilačkog kluba Sisak sisačko-moslavački župan Ivo Žinić uručio je 10. siječnja odluke o donacijama. Naime, Sisačko-moslavačka županija je za poboljšanje sustava civilne zaštite u županiji vatrogascima, roniocima i HGSS-u donirala suvremenu opremu vrijednu 50 tisuća kuna.

„Riječ je o tri ronilačka kompleta, tri suha odijela s perajama, bocama, regulatorima koje smo nabavili za nađe ronioce. Tu je i komplet opreme za potražnog psa, povodac, alpinistička opreme i sve ono što je potrebno, a za HGSS smo nabavili tri radio stanice, dvije motorole i dva GPS uređaja za lociranje te nosila za imobilizaciju“, pojasnio je župan Žinić.

Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Lipovljana dobilo je najmoderniju opremu za psa tragača Kiru i njenog vodiča Aleksandra, a na donaciji se zahvalio predsjednik ovog društva Zlatko Pješ.

VEZANE VIJESTI
SMŽ ima jedan od najvećih fondova za stipendiranje u Republici Hrvatskoj

„Njih dvoje žive skupa, putuju i rade skupa i jedan su od 12 timova koliko ih postoji u Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici. Funkcioniraju u tom sustavu i spremni su pomoći u raznim prilikama potraga u prirodi, a sad je na programu i osposobljavanje za potrage u snježnim uvjetima. Svaki dan je potrebno raditi u tom timu i usavršavati se. Zahvaljujem se na svemu što ste nam donirali. Uvelike ste pomogli i doprinijeli razvoju zaštite i spašavanja, da budemo bolji i učinkovitiji i na našem području, području Sisačko – moslavačke županije. Veliko hvala od srca!, kazao je Pješ.

VEZANE VIJESTI
DOSAD NEVIĐENO U GLINI Thompson okupio više od 80.000 ljudi

Sisački su ronioci tijekom godina bili angažirani u brojnim akcijama spašavanja ljudi i imovine, ali i u drugim akcijama na vodi. Novom opremom, kako je najavio predstavnik kluba Javor Crljenica, njihovo će angažiranje u slučaju potrebe, biti još kvalitetnije.

„Ova oprema koju smo dobili je jako dobra i kvalitetna oprema. U svakom slučaju će nam pomoći u našim akcijama. Zahvaljujem županu i Županiji na ovoj donaciji“, poručio je Crljenica.

Pripadnici HGSS-a će novim uređajima moći lakše i brže uspostaviti komunikaciju sa svim službama uključenim u sustav potrage i spašavanja, istaknuo je ovom prilikom pročelnik Stanice Novska Tomislav Bogojević.

„Stanica Novska je operativna snaga Sisačko-moslavačke županije.  Ove godine navršava 10 godina postojanja i rada na području županije. Puno je posla bilo u tih 10 godina. Danas smo služba koja je ustrojena po zakonu i svim onim propisima koje nalažu naš rad. Iza nas je godina koju su obilježile poplave i brojne intervencije diljem Sisačko-moslavačke županije u kojima su sudjelovali gotovi svi timovi za spašavanje iz čitave Republike Hrvatske“, rekao je Bogojević.

VEZANE VIJESTI
Baćin - sjećanje na stradanje nevinih civila ovog dijela Pounja

Župan Žinić je na kraju poručio da će ovom donacijom sustav sada, u slučaju potrebe, biti još djelotvorniji te najavio kako će Županija i ubuduće nastojati ulagati u razvoj i kvalitetnije uvjete za rad službi u sustavu zaštite i spašavanja.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here