U organizaciji UHDDR-a općine Sunja, HVIDR-e Sunja i Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije u Domu Svena Laste u Sunji održan je komemorativni skup za Slobodana Praljka. O pokojnom general-pukovniku govorili su njegovi prijatelji i suborci Ivo Klarić, Ivan Šestanović, Kruno Cavrić i Darko Pavlak.

Pavlak je poput svih nas ostao bez riječi na potez njegova prijatelja i suborca: „Naravno da je šokantno kao i za sve Hrvate koji su van pameti od ovoga što se dogodilo. Čovjek koji je praktički trebao izači na slobodu odsluženjem dvije trećine kazne pokazao je visokomoralni čin, pokazao je da je jedan od najvećih hrvatskih vitezova, ako ne i najveći. U ovo vrijeme kada je moral upitna kategorija on je još jednom ovim činom pokazao što mu je značila Hrvatska!“ Zamjenik načelnika Općine Sunja Ivica Kozarić u ratno vrijeme bio je glavni urednik Radiopostaje Sunja. To je činio preko 50 mjeseci, a sada je imao manje od 24 sata da organiziraju ovaj skup: „Imali smo svega nekoliko sati. Pripremili smo malu salu, ali je ona bila premala za sve one koji su htjeli nazočiti ovom događaju.

Svatko od nas Sunjana je neizmjerno zahvalan svakom onom tko je došao u Sunju braniti Sunju i Hrvatsku. Prema Slobodanu Praljku imamo posebnu ljubav i poseban dug i nikada ga vjerojatno nećemo moći otplatiti. Taj čovjek je zadužio ne samo Sunju i Sunjane, nego i cijelu Hrvatsku koja mu se mora pokloniti.“

Izaslanstva su u miru i tišini položila vijence i zapalila svijeće za pokojnog generalpukovnika, a govornici su s pijetetom govorili o njemu i prisjećali se slavnih i lijepih trenutaka. Trenutaka koji su bili davno, ali neće biti zaboravljeni.

[srizonfbalbum id=1659]

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime