6,8 milijuna kuna bespovratnih potpora za razvoj poduzetništva

424

Zagrebačka županija poziva sve poduzetnike da se do 3. lipnja jave na njihov novi javni natječaj vrijedan 6,8 milijuna kuna za dodjelu bespovratnih potpora za poticanje poduzetništva u 2019. godini.

Subvencije su namijenjene za trgovačka društva, ustanove, zadruge i obrte te subjekte malog gospodarstva koji su definirani Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva sa sjedištem na području Zagrebačke županije. Projekti koje prijavljuju moraju se provoditi tijekom ove godine na području Zagrebačke županije.

Bespovratna sredstva dodijeljuju se za početak poslovanja poduzetnika, dok će se kapitalne pomoći dodjeljivati za povećanje konkurentnosti za proizvodne i za neproizvodne djelatnosti. Maksimalni iznosi bespovratnih potpora, ovisno o mjeri za koju se korisnik prijavljuje, kreću se od 15.000 kn do 100.000 kn.

VEZANE VIJESTI
Održan 17. Susret gospodarstvenika

Ako se želite prijaviti na javni natječaj, a ne znate kako – u prostorijama Zagrebačke županije (dvorana 19) održat će se javne konzultacije u petak, 10. i srijedu, 15. svibnja od 9:00 do 11:30 sati te u ponedjeljak 20. svibnja 2019. godine od 12:00 do 14:00 sati. Na konzultacije se nije potrebno prijavljivati, ali je preporuka da se prethodno prouče svi dokumenti vezani uz javni natječaj kako bi poduzetnici dobili konkretne odgovore na svoja pitanja.

„Naši poduzetnici uistinu ostvaruju sjajne rezultate zahvaljujući kojima i županijski proračun iz godinu u godinu raste. To nam pak omogućuje da gradimo škole, dvorane, ceste te dodatno razvijamo poduzetničke zone. S obzirom da su mali i srednji poduzetnici pokretači gospodarstva, svake godine osmišljavamo mjere kojima im želimo pomoći u poslovanju. Prošle godine Županijsku potporu za razvoj poduzetništva ostvarilo je 226 poduzetnika, a vjerujem da će ta brojka ove godine dodatno rasti“ – izjavio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

VEZANE VIJESTI
Bespovratnih 17,8 milijuna kuna za projekte gradova i općina

Kako se prijaviti na natječaj?

Ovogodišnja novost je mogućnosti elektroničke prijave na natječaj putem sustava ePrijave koji je dostupan na poveznici www.eprijave.hr na način da se ispuni odgovarajući obrazac i učita propisana dokumentacija (skenirani dokumenti/formati pdf i jpg) u sustav za prijavu projekata. Nakon završetka ePrijave potrebno je ispisati prijavni obrazac, potpisati ga i ovjeriti te poslati u roku od 7 dana od dana ePrijave, (bez već priložene propisane dokumentacije), preporučenom poštom na adresu Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V, P.P.  974, 10001 Zagreb.

VEZANE VIJESTI
2 milijuna kuna za izradu projektne dokumentacije

Za sve one koji uvezanu prijavu odluče slati poštom adresa je već gore spomenuta, a moguće ju je i osobno dostaviti u pisarnici na 6. katu.

Tekst natječaja, upute za prijavitelje i obrasci zahtjeva nalaze se na web-stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr pod rubrikom Natječaji, a više informacija može se dobiti na e-mail v.ljubesic@zagrebacka-zupanija.hr ili uog@zagrebacka-zupanija.hr, broju telefona 01/6009-457.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here