700 milijuna kuna na raspolaganju poljoprivrednicima u Republici Hrvatskoj

488

U cilju poticanja suradnje s Razvojnom agencijom Sisačko-moslavačke županije SIMOROM te informiranja i motiviranja poduzetnika u poljoprivredi na korištenje bespovratnih sredstava koja se nude u okviru Mjere 4 Programa za ruralni razvoj Republike Hrvatske, direktor Mario Čelan najavio je danas na konferenciji za novinare komunikacijsku kampanju koju će provoditi na području županije od 9. do 23. veljače.
U tom će razdoblju, sve zainteresirane poljoprivrednike županije upoznati s mogućnostima koje pruža Natječaj za bespovratna sredstva iz Programa ruralnog razvoja. Čelan je istaknuo kako je natječaj otvoren do 10. travnja, a namijenjen je vlasnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, malih ili srednjih tvrtki te poljoprivrednicima i poduzetnicima udruženima u klaster ili zadrugu….

TON 

Mjera 4 navedenog Programa otvara mogućnosti ulaganja u poljoprivredna gospodarstva, preradu, marketing i razvoj poljoprivrednih proizvoda. Uz bespovratne potpore od najmanje pet tisuća do najviše tri milijuna eura, moguće je nabaviti poljoprivrednu mehanizaciju i opremu za preradu, unaprijediti infrastrukturu te pridonijeti očuvanju okoliša.
Čelan je dodao kako će najvažniji dio kampanje biti susreti s poljoprivrednicima u gradovima i općinama na području Sisačko-moslavačke županije na kojima će ih upoznati s potrebnom dokumentacijom i uvjetima ovog natječaja….

TON 

Direktor SIMORA-e se nada kako će ovom aktivnošću povećati iskoristivost raspoloživih sredstava na području Sisačko-moslavačke županije. SIMORA će u tu svrhu ponuditi poljoprivrednicima svu moguću pomoć jer, kako je rekao Čelan, osim što podupiru dugoročni održivi razvoj ruralnih područja, posjeduje profesionalna znanja, vještine i iskustvo u razradi poslovnih ideja i izradi projektnih prijedloga.
Dodajmo kako su tekst natječaja, natječajna dokumentacija i ostale informacije dostupne i na Internet stranicama agencije www.simora.hr. Savjete i pomoć u izradi prijava zainteresirani poduzetnici u poljoprivredi mogu zatražiti i putem telefona na broju (044) 544-204, e-mailom na adresi [email protected] ili osobno, u sjedištu Razvojne agencije u Sisku na adresi Rimska 28.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime