Vatrogasci s područja Sisačko-moslavačke županije bogatiji za 144 UKV radijske postaje

"Zahvaljujemo se MUP-u RH i HVZ-e na donaciji", poručili su iz VZ Sisačko-moslavačke županije.

1290
btr

Temeljem odluke Hrvatske vatrogasne zajednice i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Vatrogasna zajednica Sisačko-moslavačke županije dobila je na korištenje 144 UKV radijske postaje marke Motorola u Tetra sustavu kakav koristi Hrvatska policija.

Od ukupno 144 UKV radijske postaje 107 ih je prijenosnih – ručnih, 36 mobilnih za ugradnju u vatrogasna vozila i jedna je stacionarna za županijski vatrogasni operativni centar, koji se nalazi u profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi u Sisku. Sve UKV digitalne radijske postaje najnoviji su tip Motorole.

btrhdr

Podijeljene su središnjim dobrovoljnim vatrogasnim društvima u 13 vatrogasnih zajednica, u 21 središnje dobrovoljno vatrogasno društvo, u 5 samostalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava i u 4 profesionalne vatrogasne postrojbe, koliko ih djeluje na području Sisačko-moslavačke županije.

Spomenuta donacija uvelike će pomoći vatrogascima naše županije u komuniciranju prilikom operativnog djelovanja u gašenju i spašavanju kao i svim ostalim aktivnostima koje vatrogasci provode.

rbt

Vatrogasci koji su zadužili UKV radijske postaje sretni su iz razloga što nisu imali uz postojeći vatrogasni UKV sustav dovoljno radio stanica, ali postoji potreba za daljnje opremanje i stalih stotinjak dobrovoljnih vatrogasnih društava koja djeluju na području Sisačko-moslavačke županije.

Foto/izvor: VZSMŽ

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime