Asfaltira se cesta koja povezuje Kupu s Vukomeričkim goricama

U naselju Letovanski Vrh u tijeku radovi na izvanrednom održavanju ceste u dužini od 1750 metara vrijedni 870 tisuća kuna

259

U pratnji načelnika Općine Lekenik i ravnatelja Županijske uprave za ceste Stipe Šapine, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić i njegov zamjenik Roman Rosavec obišli su 24. rujna dionicu lokalne ceste L3300 u naselju Letovanski Vrh na kojoj su u tijeku radovi na izvanrednom održavanju dužini od 1750 metara vrijedni 870 tisuća kuna.

Riječ je o izuzetno značajnoj prometnici koja povezuje Kupu i Vukomeričke gorice, a čiju obnovu, u odnosu 50 : 50, sufinanciraju Županijska uprava za ceste Sisačko – moslavačke županije i Općina Lekenik.

„Radi se o dionici županijske ceste koja spaja naselja Letovanić, Letovanić i Vrh i Stari Brod. Cesta je u obliku potkove i prije 10-ak godina je u jednom dijelu asfaltirana. Sporazumom između Županijska uprava za ceste i Općina Lekenik, gdje sufinanciramo ovu investiciju s 50% svaki od nas, kompletna dionica te županijske ceste biti će modernizirana, odnosno asfaltiran“, kazao je načelnik Perović.

Župan Žinić je istaknuo kako ukupno 14 gradova i općina sudjeluje u ovakvom modelu sufinanciranja te kako je u ovoj godini ukupno uložno 35 milijuna kuna. Od planiranih 50-ak kilometara, do sad je asfaltirano 40 kilometara prometnica.

„Ovo je jedna dionica na području Općine Lekenik koja je itekako bitna za normalno funkcioniranje i odvijanje prometa, ali i razvoj turizma na ovom području. Ona povezuje tri naselja, ali možemo reći da povezuje i rijeku Kupu i Vukomeričke gorice. Stoga je bitna i za razvoj turizma, koji je jedna od strateških grana razvoja, uz poljoprivredu i gospodarstvo. Dugi niz godina prolazio sam ovuda i uvijek je bilo pitanje kada ćemo asfaltirati tu prometnicu. Dionica je duga 1750 metara, a vrijednost radova je 870 tisuća kuna. Dakle, velika vrijednost, ali evo i veliki dobitak za ovaj kraj“, rekao je župan.

Izrazio je uvjerenje kako će i u idućoj godini nastaviti s ovim modelom te kako će kroz godinu – dvije na ovaj način modernizirati dobar dio prometnica na području županije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here