Austrijska tvornica čokolade uvela novi proizvod – čokoladu s insektima!

602
Foto: Pixabay

Obitelj Zotter iz Austrije godinama se bavi proizvodnjom čokolade i neprestano pokušava poboljšati svoju uslugu.

Najnoviji hit u njihovoj ponudi su veganske čokolade.

Josef Zotter, jedan od vlasnika tvrtke, pokrenuo je poseban interni istraživački centar u kojem pokušava pronaći savršen recept za čokoladu namijenjenu veganima i ljudima intolerantnima na laktozu. Stvara nove vrste čokolade koje su zdravije, ekološki prihvatljivije i pune okusa, a želi ponuditi i veću raznolikost i kvalitetu čokolade.

Sve njihove vrste tamne čokolade su ionako veganske i bez laktoze jer se sastoje samo od kakaa i šećera. Mliječne i bijele čokolade predstavljaju veći izazov. Trik je u zamjeni udjela mlijeka i stvaranju potpuno nove, 100% biljne vrste koja ima jednako dobar okus.

VEZANE VIJESTI
20. obljetnica smrti slavuja Ive Robića

Kupci na izbor imaju inovativne, 100% biljne čokolade na bazi heljde, zlatnog prosa, riže ili soje te uopće ne sadrže mlijeko.

Najnoviji hit u njihovoj tvornici su buffalo crvi preliveni čokoladom. Proteinske pločice s insektima na tržište bi trebale stići svakog trena, a crve možete probati već sada tijekom obilaska Zotterove tvornice čokolade u neograničenim količinama u Riegersburgu, austrijskom selu u srcu regije poznate po proizvodnji delicija.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here