Obitelj Zotter iz Austrije godinama se bavi proizvodnjom čokolade i neprestano pokušava poboljšati svoju uslugu.
Najnoviji hit u njihovoj ponudi su veganske čokolade.
Josef Zotter, jedan od vlasnika tvrtke, pokrenuo je poseban interni istraživački centar u kojem pokušava pronaći savršen recept za čokoladu namijenjenu veganima i ljudima intolerantnima na laktozu. Stvara nove vrste čokolade koje su zdravije, ekološki prihvatljivije i pune okusa, a želi ponuditi i veću raznolikost i kvalitetu čokolade.
Sve njihove vrste tamne čokolade su ionako veganske i bez laktoze jer se sastoje samo od kakaa i šećera. Mliječne i bijele čokolade predstavljaju veći izazov. Trik je u zamjeni udjela mlijeka i stvaranju potpuno nove, 100% biljne vrste koja ima jednako dobar okus.
Kupci na izbor imaju inovativne, 100% biljne čokolade na bazi heljde, zlatnog prosa, riže ili soje te uopće ne sadrže mlijeko.
Najnoviji hit u njihovoj tvornici su buffalo crvi preliveni čokoladom. Proteinske pločice s insektima na tržište bi trebale stići svakog trena, a crve možete probati već sada tijekom obilaska Zotterove tvornice čokolade u neograničenim količinama u Riegersburgu, austrijskom selu u srcu regije poznate po proizvodnji delicija.