Autoplin opet snažno pao, dizel simbolično, a benzin poskupio

1401

Cijene naftnih derivata u utorak su se različito kretale. Apsolutno najveći pad cijene imao je autoplin. Prema informacijama portala cijenegoriva.info cijena litre autoplina u utorak je, drugi tjedan zredom, pala čak 33 lipe na 4,19 kuna, što je cijena kod velike većine kompanija izuzev Plinskog centra Zagreb koji ga prodaje za 3,99 kuna.

U posljednja dva tjedna ta je vrsta goriva pala ukupno 72 lipe, što znači da je jedan spremnik od 50 litara jeftiniji ukupno 36 kuna.

Djelomičan razlog za veselje imaju vozači koji koriste dizelska goriva. Prema informacijama portala cijenegoriva.info cijena litre Eurodizela u utorak je pala samo jednu lipu. Cijenu su snizili Crodux, Lukoil i Petrol, dok Ina i Tifon nisu. Sada se ova vrsta goriva kod najvećeg broja benzinskih postaja prodaje u rasponu od 8,76 do 8,78 kuna.

Jedino vozači koji koriste benzin nemaju razloga za optimizam. Naime, litra Eurosupera 95 u utorak je poskupila 5 lipa, odnosno spremnik od 50 litara skuplji je za 2,5 kune. Ova vrsta goriva sada se prodaje po cijeni oko 9,65 kuna.

 

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime