Bakina pita od jabuka

7693

Isprobajte odličan recept za ovaj jednostavan, tradicionalan i ukusan kolač koji će odgovarati svakom nepcu:

Sastojci:

Tijesto:

– 35 dkg oštrog brašna

– 10 dkgmargarina

– 5 dkgšećera

– 1žutanjak

– 1vrećica praška za pecivo

-1 neprskani limunza koricu

-3 jušne žlicekiselog vrhnja

Fila:

– 4-5 velikih reskih jabuka ( ako volite više tjesta, a manje jabuka smanjite količinu)

-cimeta u količini po ukusu i želji

– 3-4 velike žlice šećera

-5 dkg mljevenih oraha

Za posipvanje  dna tepsije:

-6 velikih žlica krušnih mrvica

Za posipavanje pite:

šećer u prahu

 

Priprema:

1. U brašno dodajte najprije prašak za pecivo, zatim i ostale sastojke te naribajte koricu limuna.

Od svih sastojaka umijesite tijesto i stavite ga u frižider na pola sata.

Za to vrijeme očistite i ogulite jabuke.

2.  Tijesto raspolovite na dva dijela i svaki razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na veličinu tepsije u kojoj ćete peći pitu.

Jedan dio tijesta stavite na dno tepsije  te na njega najprije rasporedite po čitavoj površini krušne mrvice. Tepsiju prethodno namastite i pobrašnite.  Na to naribajte jabuke, pospite ih mljevenim orasima, šećerom i cimetom.

3. Drugim dijelom razvaljanog tijesta prekkopite pitu i prije nego što je stavite peći vilicom je izbockajte na nekoliko mjesta da se ne bi nadigla kod pečenja.

4.  Pecite na 180-200 stupnjeva oko 40 minuta dok pita ne porumeni ( sve ovisi o pećnici kakvu imate). Kad se ispeče toplu izrežite  na kocke i posipajte šećerom u prahu.

Izvor: Coolinarika.com

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime