Baldasar obećao pomoć za štete od orkanske bure

57

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar obišao je kamp u Stobreču, Sajam GAST i groblje u Žrnovnici, gdje je orkanska bura prošli tjedan počinila najveću štetu, te je ocijenio da je riječ o elementarnoj nepogodi.

Najgore je prošao nekad najljepši stobrečki kamp, koji je uništen jer je na bungalove palo 125 starih borova.

“U centru Stobreča oštećeno je dječje igralište na koje je palo pet starih borova. Velika je šteta i na groblju u Žrnovnici, gdje su dva velika čempresa pala i uništila nekoliko grobnica. Od komercijalnih tvrtaka najveću je štetu pretrpio Sajam GAST, gdje je bura oštetila hale.

VEZANE VIJESTI
U SPLITU SE OD HLADNOĆE SMRZNUO MUŠKARAC

Gradonačelnik je rekao kako će grad tražiti savjet Splitsko-dalmatinske županije i župana Ževrnje jer oni imaju više iskustva s proglašenjem elementarne nepogode.

Voliš kuhati?

Grad će pomoći GAST-u tako što će produžiti za četiri do pet dana jer ga je zbog nevremena dan nakon otvorenja i jedne oštećene hale trebalo zatvoriti.

Najavio je da će se taj sajam od iduće godine održavati u Spaladium areni. Pozvao je građane koji su pretrpjeli veće štete da se jave na internetsku stranicu stranicu grada. Kako ne mogu svim pomoći, tražit će pomoć županije i Vlade.

VEZANE VIJESTI
U Splitu jutros ubijena žena i ranjen muškarac

Grad će pomoći u uređenju dječjeg igrališta u Stobreču, a vlasnicima kampa pomoći će tako što će im kompenzirati komunalne doprinose.

Izvor: hina
Foto: lokalniizbori.hr

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here