Balenović: neka Pusić podmiri trošak puta Vladinim zrakoplovom

352

Predsjednica udruge Zviždač, Vesna Balenović, smatra da prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić mora podmiriti trošak puta Vladinim zrakoplovom iz Turske u Zagreb, kojeg je 19. prosinca pozvala, radi povratka sa službenog puta iz Ankare.

Pusić je, naime, 19. prosinca u Ankaru putovala redovitim zrakoplovnim letom, a vratila se Vladinim zrakoplovom kojeg je pozvala da dođe po nju i troje suradnika.

Prema nekim procjenama u medijima, to je proračun koštalo 120 tisuća kuna, odnosno 100 tisuća više nego da je izaslanstvo prespavalo u Ankari i ponovno se vratilo redovitim letom.

“Ako ministrica Pusić, uz ispriku hrvatskim građanima, ne plati trošak puta, onda taj trošak svakako moraju podijeliti premijer Milanović i predsjednik Josipović, koji su kao sukoordinatori hrvatske vanjske politike trebali, u skladu s moralom i realnim gospodarskim mogućnostima, odrediti standarde štedljivog ponašanja”, ističe Balenović u petak navečer u priopćenju udruge Zvoždač.

Ako se to ne dogodi, Balenović drži da tada svi troje trebaju dati ostavke, pri čemu, kako navodi, “predsjednik Josipović ne bi smio odraditi ni preostalih deset dana svoga mandata, a kamo li ugrabiti još jedan petogodišnji predsjednički mandat”.

Predsjednica udruge Zviždač poručuje da bi premijer Milanović, ako želi biti dosljedan, morao zatražiti povrat troškova leta Vladinog zrakoplova od ministrice Pusić, kao što je to zatražio od ministra zdravlja Siniše Varge, nakon što je ovaj koristio službeni Audi i vozača za svoj put u Italiju.

U protivnom, smatra Balenović, ovo će biti “još jedan veliki korak hrvatske političke ‘elite’ prema moralnom ponoru”.

“Realnost Hrvatske i odricanja koja Josipović, Milanović i Pusić od građana Hrvatske traže, u apsolutnoj su suprotnosti od njihovog arogantnog, dvoličnog, bahatog i rastrošnog ponašanja, koje mi građani više ne možemo niti podnositi, niti plaćati”, naglašava u priopćenju.

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je u petak kako je njen povratak Vladinim avionom iz Ankare s nedavnog službenog posjeta bila najekonomičnija odluka.

Foto: business.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime