Bandić: mogućnost ostavke i prijevremenih izbora za gradonačelnika

291

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić priopćio je kako će do kraja ožujka biti osnovana njegova stranka te kako bi se do tada trebala donijeti i odluka za nove izbore za gradonačelnika.

Podsjetimo, Bandić više ne može obnašati dužnost gradonačelnika radi istrage koja se provodi nad njim.

“Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati, tijekom kraja trećeg mjeseca bit će osnovana i stranka i najvjerojatnije ćemo do tada donijeti odluku da idemo na nove izbore”, rekao je za RTL odgovarajući na pitanje kada će dati ostavku.

“Projekti koji stoje ne smiju stati, ne realiziraju se onom brzinom kojom ja mislim da bi trebali, do kraja ožujka ću donijeti tu odluku pa idemo po šesti put probati. To je moje legitimno pravo, ja imam mandat od Zagrepčana i na mojoj je prosudbi da odlučim. Ne želim živjeti kao parazit, primati plaću i gledati doma kako moji projekti propadaju. Ja sam pošten čovjek do kraja i takav ću i dalje biti”, rekao je Bandić.

Dodao je i kako zamjenica Sandra Švaljek nije izgubila njegovo povjerenje:

“Gospođa Švaljek radi svoj posao i to radi kako najbolje zna i umije. Ja bih to radio puno bolje i efikasnije, to i vrapci na krovu znaju. Ona je zamjenica – zato je zamjenica. Ja sam svoju dužnost stekao šljakom od po 16 sati u pet mandata, 15 godina. Toliko mandata nitko u tisuću godina neće osvojiti u Zagrebu.”

“Odradimo ovo u Zagrebu, a iza toga ćemo na parlamentarne izbore”, rekao je Bandić.

“Uvjeren sam da ispod političkog neba na razini Hrvatske ima prostora i za stranku Milana Bandića koja će u sebi sačinjavati četiri sastavnice, a to su Milan Bandić, drugo je rad, treće je solidarnost i četvrto je zajedništvo, s tim je Hrvatska u deficitu”, kazao je.

Bandić je u Studiju 4 HRT-a najavio mogućnost ostavke do 2. lipnja, kada bi zamjenica Sandra Švaljek po zakonu automatski preuzela upravljanje gradom na još dvije godine, i time prijevremenih izbora u Zagrebu.

Podsjetimo, Bandić je iz Remetinca izašao 19. studenoga nakon što je uplatio jamčevinu od 15 milijuna kuna i pred sucem istrage obećao kako neće utjecati na svjedoke i obavljati svoju dužnost tijekom istrage u aferi Agram. Kasnije je podnio zahtjev sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda za ukidanje tih tzv. ‘mjera opreza’, međutim, krajem veljače sudac je njegov zahtjev odbio. Mjere opreza mu, među ostalim, brane i obnašnje gradonačelničke dužnosti, te i dalje ima zabranu komunikacije sa 178 svjedoka.

 

Foto:FaH

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime