Bankovnu karticu i PIN dobiven na povjerenje, iskoristila kako bi zadržala novac za sebe

Lažno prijavila kazneno djelo s namjerom da prikrije učinjeno

391

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijavare na štetu 37-godišnjakinje i lažno prijavljivanje kaznenog djela.

Naime, 30. studenoga 2021. godine oko 18.20 sati, osumnjičena je samoinicijativno došla u službene prostorije Policijske postaje Zaprešić da bi prijavila kako je na njezinu štetu počinjeno kazneno djelo „Teška krađa“ na drzak način. Prilikom podnošenja kaznene prijave navela je da joj je nepoznati počinitelj, iako je znala da to nije istina pa je s unaprijed stvorenom namjerom izmislila lažan događaj, tog istog dana oko 17.20 sati na šetnici u Ulici kardinala Alojzija Stepinca u Zaprešiću prišao s leđa te joj iz ruku istrgnuo novčanik s dokumentima i novcem. Također je navela da se u otuđenom novčaniku nalazio određeni novčani iznos  te između ostalog i bankovne kartice 37-godišnjakinje. Nadalje, iako je prethodno od strane policijskog službenika upoznata i upozorena na zakonske odredbe o lažnom prijavljivanju kaznenog djela, osumnjičenja je potpisala zapisnik o zaprimanju kaznene prijave, navode iz Policijske uprave zagrebačke.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici su utvrdili kako je osumnjičena 40-godišnjakinja držala u zabludi oštećenu 37-godišnjakinju koja se trenutno nalazi u inozemstvu, a s kojom je od kolovoza 2021. godine imala dogovor da joj u Republici Hrvatskoj podže novac s njezinih računa u dvije banke te da joj potom taj novac uplaćuje putem financijske institucije za transfer novca. Svoje bankovne kartice 37-godišnjakinja joj je dala zajedno s PIN brojevima kako bi joj ona novac mogla podizati. Osumnjičena je krađu upravo tih kartica lažno naknado prijavila.

Sumnja se da je 40-godišnjakinja tijekom studenoga 2021. godine u više navrata s bankovnih računa oštećene podigla novac koji je u cijelosti protupravno prisvojila za sebe s unaprijed stvorenom namjerom da prevari 37-godišnjakinju koju je obmanjivala navodeći razne izlike kako bi izbjegla uplaćivanje novac te kako oštećena o tome na bi obavijestila policiju i banke.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime