BEDENICA S početkom nove školske godine školarci u novoj dvorani

Ukupno će u dvoranu biti uloženo oko 20 milijuna kuna

36

Jedna od kapitalnih investicija u školstvu Zagrebačke županije, u koje se ukupno ulaže 140 milijuna kuna, jest i gradnja dvodijelne školske-sportske dvorane u Bedenici. Završetak gradnje predviđen je za rujan ove godine, a kako radovi napreduju upoznao se župan Stjepan Kožić.

„Dinamika gradnje se poštuje i sve bi trebalo biti gotovo do 15. rujna. Sama gradnja košta 18,7 milijuna kuna, odnosno zajedno s opremom, dio koje smo već naručili, ukupno će u dvoranu biti uloženo oko 20 milijuna kuna. Kada tome dodamo i 17,8 milijuna uloženih u dogradnju škole, i određena financiranja u samoj školi, dolazimo do cifre od gotovo 40 milijuna kuna uloženih u školstvo na području Bedenice u zadnje četiri godine“, rekao je župan.

Na ulaganjima u ovu općinu županu je zahvalio načelnik Slavko Cvrlja.

„Za razliku od mnogih koji ravnomjeran razvoj županije podržavaju deklarativno, župan Kožić na tome doista i radi.“

Ravnatelj škole Krunoslav Ujlaki rekao je da je gradnja dvorane važna ne samo za školsku djecu, nego i sportske klubove i rekreativce.

„Sportska dvorana i ranije dograđena škola za ovo su mjesto – čudo! Do dogradnje škole radili smo na svega 380 kvadrata, a za par mjeseci koristit ćemo 3.200 kvadrata! Osim toga imamo i veći broj učenika“, rekao je Ujlaki.

Uz gradnju dvorane u Bedenici, trenutno se gradi i dvorana u Klinča Selima, nova zgrada škole u Luki, dograđuje se osnovna škola i dvorana u Pušći, počela je gradnja sportske dvorane u Graberju Ivanićkom, dograđena je škola u Pisarovini… Novac se ulaže i u energetsku obnovu škole. Tri su obnovljena, jedna je u završnoj fazi obnove, a šest pripremljenih projekata čeka raspisivanje natječaja za bespovratna europska sredstva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here