Beroš još jednom pozvao na pojačan oprez kod novogodišnjih proslava

Kako najavljuje ministar, očekuje se i porast broja novih slučajeva zaraze omikronom

187
beroš

Ministar zdravstva Vili Beroš jučer je u Sisku prokomentirao trenutno epidemiološku situaciju. S obzirom na lokaciju s koje se obraćao, a ujedno je jučer bila i obljetnica od razornog potresa koji je pogodio područje Banovine, kazao je kako je većina bolnica na tom području neuporabljiva pa se zbog toga bolesnici premještaju diljem Hrvatske, a najviše u Zagreb.

beroš

Istaknuo je kako se u posljednjih dan, dva, u Hrvatskoj bilježi nešto veći broj novih slučajeva, ali da to i dalje nisu drastične brojke koje bi mogle naslutiti na određene trendove ili novi val zaraze. Trenutno, s jučerašnjim danom, u Hrvatskoj je potvrđeno osam slučajeva omikron varijante koronavirusa, poručuje Beroš, i dodaje kako i dalje treba biti na povećanom oprezu, a posebice u ovom blagdanskom periodu kada se svi pojačano druže.

-U sljedećih tjedan dana možemo očekivati porast broja novozaraženih i širenje omikron varijante, prognozira tako ministar zdravstva.

Ponovno je pozvao sve zainteresirane da se cijepe trećom, booster, dozom kako bi povećali zaštitu od zaraze novom varijantom koronavirusa.

Beroš je tim povodom osudio i svako pozivanje na veće okupljanje i, kako kaže, pozivanje na slobodu, a ujedno je i pojasnio kako smo slobodna zemlja koja nema ograničenja, dok svako pozivanje ne tzv. “slobodu” znači moguće širenje zaraze.

Osim toga, ministar Beroš osvrnuo se na sve organizirane proslave te pozivanje organizatora na velika slavlja I veća okupljanja, kako u hotelima, tako u klubovima, ali i na drugim lokacijama. Pojasnio je kako za svkau proslavu organizatori moraju imati epidemiološki okvir, odnosno organizirati proslavu u skladu s propisanim mjerama protiv širenja zaraze.

-Ukoliko poštujemo te okvire i ukoliko se osiguramo uporabom covid potvrda, sigurnost smo digli na maksimalni mogući nivo. Ne optimalan, ne potpuno siguran, ali na maksimalni mogući, dodaje Beroš.

Beroš je poručio kako je zdravstveni sustav spreman na ‘manje dobre’ scenarije koji bi nas mogli zadesiti u nadolazeće vrijeme.

 

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime