Beroš pružio podršku sisačkoj bolnici

Barem mjesec dana trajat će obnova zgrade kirurgije

330

Ministar zdravstva Vili Beroš obišao je sisačku Opću bolnicu „Dr. Ivo Pedišić“ kako bi pružio potporu ravnatelju bolnice Tomislavu Dujmenoviću, svim djelatnicima bolnice i županijskim čelnicima te se upoznao s trenutnim stanjem u bolnici i županiji.

Beroš je zahvalio svim djelatnicima i ravnatelju na trudu koji ulažu kako bi osigurali kontinuitet pružanja zdravstvene zaštite. Izrazio je zadovoljstvo što je Ministarstvo zdravstva doprinjelo redistribucijom bolesnika: „Sve zagrebačke i okolne bolnice povezane su u uvezan sustav gdje komuniciramo 24 sata dnevno. Koliko sam informiran, do sada nije bilo većih problema u transportiranju bolesnika prema drugim bolnicama. Razgovarali smo o kratkoročnim i još važnije dugoročnim planovima za revitalizaviju sisačke bolnice. Ona je do sada predstavljala značajnu zdravstvenu instituciju za ovaj kraj i tako mora biti i ubuduće.

Zamolio sam, uz podršku Ministarstva i Vlade, da oni koji tu žive i osjećaju bilo i potrebe obog naroda sugeriraju koji bi to pravci kretanja bili.“

Beroš je potvrdio daljnju potporu Ministarstva zdravstva sisačkoj bolnici. Što se sve od razornog potresa poduzelo i u kakvom je stanju bolnica, izvjestio je ravnatelj Tomislav Dujmenović: „Započeli smo s određenim obrtničkim radovima na Odjelu oftalmologije što će nam povećati broj hospitaliziranih bolesnika za 12 kreveta, što je u ovim uvjetima ipak značajno. U traženju smo ponuda za obavljanje obrtničkih radova na zgradi kirurgije. Otprilike planiramo da bi ti radovi trajali 30-40 dana i zgrada bi se radila kat po kat. Završetak te zgrade bi značajno utjecao na poboljšanje zdravstvene zaštite naše županije. U fazi smo traženja i nadam se da ćemo vrlo brzo započeti obrtničke radove.“

Bolnici je trenutno na raspolaganju 50 bolesničkih kreveta dok je broj postupaka reduciran na trećinu, zaključio je Dujmenović.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime