BEROŠ Za testiranje i liječenje Covida HZZO dosad plaćeno 2,1 milijarde kuna

Uspjeli smo održati mirnu i stabilnu epidemiološku situaciju u zemlji

72
Foto: Vlada RH

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je danas Saboru kako je od početka pandemije do kraja kolovoza ove godine za testiranje i liječenje oboljelih od Covida-19 iz obveznog zdravstvenog osiguranja plaćeno ukupno 2,13 milijarde kuna.

Odgovarajući na zabrinutost za zdravstveno stanje nacije ministar je rekao kako je tek za 1,9 posto manje kontakata koje građani uspostavljaju s liječnicima obiteljske medicine, a povećan je broj telefonskih i e-mail kontakata, dok se preventivne mjere, posebno za onkološke bolesnike, odvijaju u najvećoj mogućoj mjeri s obzirom na okolnosti.

Kad je riječ o broju naručenih doza cjepiva pojasnio je da se one odnose ne samo na ovu, već i na 2022. i 2023. godinu. Dodao je kako na nove varijante virusa cjepivo djeluje u 75 do 80 posto slučajeva.

Dodao je da je od početka lipnja otvoreno 249 punktova, najviše u priobalju, za provođenje brzih antigenskih testiranja i izdavanje Covid potvrda, a u tri mjeseca utrošeno ukupno 1,5 milijuna doza cjepiva.

“Unatoč velikom broju turista i domaćeg stanovništva uspjeli smo održati mirnu i stabilnu epidemiološku situaciju u zemlji, osigurali smo status najsigurnije destinacije na Mediteranu”, istaknuo je Beroš.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime