Bespovratne potpore petrinjskim poduzetnicima

367

U POU Hrvatski dom Petrinja danas, 2. travnja, je održano predavanje u organizaciji Grada Petrinje i HZZ-a u svrhu promocije potpora za zapošljavanje.

Programe su prezentirali Irena Bušić, Lidija Šuštić, Ivica Kardaš i Ivan Juranović iz HZZ-a te u ime Grada Petrinje Ante Marić, privremeni pročelnik UO za gospodarstvo, poljoprivredu i imovinu.

Skup je pozdravila zamjenica gradonačelnika Grada Petrinje, Viktorija Kaleb: „Petrinja je šampion i na ovome području, naime, unutar pet godina počeli smo sa potporama naših poduzetnika. U početku je to bilo 1.000,00 kuna za proizvodne djelatnosti, 500,00 kuna za uslužne djelatnosti i 1.200, 00 kuna za ekološke proizvođače i na tome nismo stali. Sa 2018. godinom preko IP-a želimo naše poduzetnike odnosno svako novo radno mjesto poduprijeti i potaknuti s 3.000,00 kuna kroz cijelu godinu. Nije do nas, čekamo još Ministarstvo rada da odradi svoj posao, što bi se jednostavno reklo da novac bude tu kod nas da bi mogli krenuti sa potporama. Navest ću dvije godine kao usporedbu; 2014. godine sa zaposlenih 3.133 i 2017. godine sa zaposlenih 3.559. Petrinja je i prvi grad u Hrvatskoj uopće s tako velikim potporama poduzetnicima, dakle želi zadržati te ljude, popraviti sliku grada i prvi grad u Hrvatskoj koji je odlučio iz svog proračuna odvojiti više od 5% naših sredstava za potporu poduzetnicima. Nadamo se da će tim mjerama uistinu u Petrinji ostati puno obitelji koje su namjeravale odseliti negdje dalje. Moram se pohvaliti da je naša Poslovna zona u cijelosti rasprodana i da će uskoro, do konca ove godine, biti stotinjak novih radnih mjesta.“ – rekla je zamjenica.

Danas želimo svakoj nezaposlenoj osobi, poduzetniku s ovog područja koji je zainteresiran pružiti dodatnu informaciju. U prethodnom periodu obišli smo sve ispostave u djelokrugu našeg područnog ureda i nije slučajno da je Petrinja zadnja u ovoj našoj turneji. Naime, Petrinju smo prepoznali kao grad u kojem u sinergiji proaktivnosti lokalne samouprave u izvrsnom radu lokalnih agencija, izuzetno jakom civilno sektoru i naš doprinos kroz mjere aktivne politike koje zaista može dati nekakav dodatni vjetar u leđa. Zaista želimo u suradničkom odnosu i Gradu Petrinji i svakom njegovom stanovniku koji se nalazi u ovome vašem području uporišta za budući rad pružiti novu šansu“, poručila je Gordana Šegović, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje područnog ureda u Sisku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here