BiH: ponovno napadnut imam koji se protivio odlasku Bošnjaka u IS

74

Imam Selvedin Beganović ponovno je napadnut u subotu. Podsjetimo, riječ je o imamu koji je otvoreno kritizirao odlazak Bošnjaka u redove terorističke organizacije Islamske države (IS), navodi Dnevni Avaz.

Beganović je zadobio ubodnu ranu nožem u predjelu ramena, nakon čega je nepoznati napadač pobjegao. Napad

se dogodio oko 12,30 sati dok se nedaleko džamije pripremao za vjerski obred.

Imama su u posljednja tri mjeseca nepoznati napadači pokušali ubiti, pa je tako jednom prigodom zadobio i ubodnu ranu u predjelu vrata. Policija nije pronašla napadače, a Beganović ih je opisao kao sljedbenike radikalnog islamista – selefiste.

VEZANE VIJESTI
SUMNJA NA AFRIČKU KUGU BiH zabranila uvoz svinja i svinjskog mesa iz Srbije

Beganović, koji je imam u mjestu Trnovima nedaleko Velike Kladuše, javnosti je postao poznat nakon što je uputio otvoreno pismo Bilalu Bosniću, neformalnom vođi selefijskog pokreta u BiH, u kojem je kritizirao praksu vrbovanja i slanja bošnjačkih mladića iz BiH na sirijsko i iračko ratište kako bi se priključili Islamskoj državi.

Nakon Bosnićevog uhićenja u rujnu prošle godine započeli su verbalne, a zatim i fizičke prijetnje i napadi na Beganovića i njegovu obitelj.

Podsjetimo, Bosniću je nedavno započeo sudski postupak pred Sudom Bosne i Hercegovine po optužnici koja ga tereti za poticanje na terorizam i za novačenje mladića iz te zemlje za borbu na strani IS-a. Međutim, njegovim uhićenjem i procesuiranjem nije zaustavljen odlazak Bošnjaka na ratišta u Siriji i Iraku.

VEZANE VIJESTI
Dan neovisnosti BiH obilježen i u Petrinji

Tome u prilog ide i prošlotjedno uhićenje šestero osoba koje su se spremale otići na ratište i priključiti Islamskoj državi, što je kazneno djelo u Bosni i Hercegovini.

Foto: FaH

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here