BiH suočena s terorističkom prijetnjom, uzbuna i u državnom vrhu

306

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić u ponedjeljak navečer oštro je osudio napad na policijsku postaju u Zvorniku u kojem je ubijen jedan, a ranjena dva policajca, potvdivši da je riječ o terorističkom činu.

Ivanić je najavio da će o stanju u zemlji nakon tog napada u utorak izvanredno raspravljati državni vrh.

“Iz svega onoga što za sada imamo od informacija sasvim je jasno da je riječ o terorističkom činu. Ovim činom ugrožen je život običnog čovjeka, životi naše djece. To je napad na sve nas i stvar u kojoj više nema kompromisa”, kazao je Ivanić novinarima u Istočnom Sarajevu.

VEZANE VIJESTI
PP VELIKA GORICA: Utvrđen razlog teške prometne nesreće u Velikoj Mlaki

Najavio je i kako će zatražiti hitni sastanak predstavnika svih sigurnosnih struktura u BiH jer je suočavanje s terorističkom prijetnjom najvažnija zadaća za sve u zemlji.

“Ne možemo, ne smijemo i nećemo dozvoliti da terorizam pobijedi jer im je želja da se stvore uvjeti za novi rat. Ovakvim stvarima nikada nećemo popustiti”, upozorio je Ivanić.

O sigurnosnom stanju u BiH u utorak bi trebalo raspravljati i Vijeće ministara BiH, a Visoki predstavnik međunarodne zajednice Valentin Inzko je pozvao da se ne dopuste nove podjele u zemlji zbog tog zločina.

VEZANE VIJESTI
PP VELIKA GORICA: Pješaci počinili 14 prekršaja

“Nema više vremena za čekanje. Napad u Bugojnu (na policijsku postaju 2010.) je bio upozorenje, možda žuti ili crveni karton. Ovo se zaista nije smjelo dogoditi”, kazao je Inzko za TV Federacije BiH.(Hina)

 

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here