BiH suočena s terorističkom prijetnjom, uzbuna i u državnom vrhu

306

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić u ponedjeljak navečer oštro je osudio napad na policijsku postaju u Zvorniku u kojem je ubijen jedan, a ranjena dva policajca, potvdivši da je riječ o terorističkom činu.

Ivanić je najavio da će o stanju u zemlji nakon tog napada u utorak izvanredno raspravljati državni vrh.

“Iz svega onoga što za sada imamo od informacija sasvim je jasno da je riječ o terorističkom činu. Ovim činom ugrožen je život običnog čovjeka, životi naše djece. To je napad na sve nas i stvar u kojoj više nema kompromisa”, kazao je Ivanić novinarima u Istočnom Sarajevu.

VEZANE VIJESTI
Bivšim policajcima RS potvrđeno ukupno 40 godina zatvora zbog pljačke

Najavio je i kako će zatražiti hitni sastanak predstavnika svih sigurnosnih struktura u BiH jer je suočavanje s terorističkom prijetnjom najvažnija zadaća za sve u zemlji.

“Ne možemo, ne smijemo i nećemo dozvoliti da terorizam pobijedi jer im je želja da se stvore uvjeti za novi rat. Ovakvim stvarima nikada nećemo popustiti”, upozorio je Ivanić.

O sigurnosnom stanju u BiH u utorak bi trebalo raspravljati i Vijeće ministara BiH, a Visoki predstavnik međunarodne zajednice Valentin Inzko je pozvao da se ne dopuste nove podjele u zemlji zbog tog zločina.

VEZANE VIJESTI
Zovite direktno svoju policijsku postaju! PU zagrebačka objavila brojeve telefona!

“Nema više vremena za čekanje. Napad u Bugojnu (na policijsku postaju 2010.) je bio upozorenje, možda žuti ili crveni karton. Ovo se zaista nije smjelo dogoditi”, kazao je Inzko za TV Federacije BiH.(Hina)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here