BIZARNO Nakon smrti majke krivotvorio dokumente kako bi dobivao njezinu mirovinu

Krivotvorenjem isprava i prijevarom prouzročio materijalnu štetu od 46.500 kuna

347
Foto: MUP

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevare i krivotvorenja isprave.

Naime, sumnja se da je 56-godišnjak s unaprijed stvorenom namjerom da za sebe pribavi protupravnu imovinsku korist, nakon smrti majke koja je preminula u srpnju 2013. godine, dostavljao potrebnu dokumentaciju javnoj ustanovi nadležnoj za rješavanje o pravima i obvezama u mirovinskom osiguranju, a na kojoj dokumentaciji je na neutvrđeni način krivotvorio potpis preminule majke, navode iz PU zagrebačke jutros.

Na osnovu takve nevjerodostojne dokumentacije javna ustanova isplaćivala mu je mirovine sve do kolovoza 2016. godine kada su doznali za smrt pokojne osiguranice te je tada i obustavljena daljnja isplata mirovine.

Na takav je način osumnjičeni lažnim prikazivanjem činjenica i krivotvorenjem dokumenata doveo i održavao u zabludi zaposlenike javne ustanove, u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi 46.500 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime