Bježao te kako bi bio manje uočljiv, na vozilu isključio svjetla pa kažnjen kaznom većom od sto tisuća kuna

Vozio bez vozačke i pod utjecajem alkohola, nije se zaustavio na znak policijskih službenika

521

U subotu, 27. veljače oko 23 sata 22-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Renault bjelovarskih registarskih oznaka Vrapčanskom ulicom u smjeru sjevera. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Potok policijski su službenici, radi obavljanja nadzora vozila i vozača započeli radnju zaustavljanja, no na njihov znak da se zaustavi on se oglušio te se dao u bijeg nastavljajući vožnju Vrapčanskom ulicom u smjeru jugoistoka, obavijestili su iz policijske uprave zagrebačke.

-Policijski službenici vozilom su se uputili za njim, no on je nastavio vožnju Ulicom Jačkovina, Žagarovom, Ulicom Marije Terezije, Bolničkom cestom te drugim ulicama sve do Kolodvorske pri tom grubo kršeći prometne propise. Naime, tijekom vožnje u više je navrata prošao kroz crveno, vozio tzv. slalom vožnjom odnosno vozilom prelazio iz trake u traku, nepropisno koristio mobitel, dok je prilikom bijega, kako bi bio manje uočljiv, na vozilu isključio svjetla, naveli su.

Da bi situacija bila gora, dolaskom do Kolodvorske ulice vozilo je zaustavio i dao se u bijeg. Međutim, nedugo nakon događaja je pronađen, a daljnjim provjerama utvrđeno je da je vozilom upravljao bez položenog vozačkog ispita te je alkotestiranjem utvrđena koncentracija od 0,40 g/kg alkohola u organizmu. Testiranje na droge je odbio, rekli su iz policije.

Vozač je uhićen, a potom sljedeći dan prepraćen na nadležni prekršajni sud gdje je proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 118.000 kuna.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime