BOMBAŠKI NAPADI NA TAJLANDU

582

Najmanje četiri osobe su poginule, a mnogo je i ranjenih u seriji eksplozija na nekoliko lokacija sinoć i jutros na Tajlandu, objavile su vlasti.

Dvije su osobe poginule nakon što su bombe eksplodirale u popularnom turističkom odredištu Hua Hinu, jedna je poginula u Surat Thaniju, 400 kilometara južnije i jedna u Trangu. Nekoliko eksplozija pogodilo je i mjesto Phuket danas.

Ukupno je zabilježeno 11 eksplozija u pet provincija na jugu Tajlanda.

Ni jedna skupina nije zasad preuzela odgovornost, ali sumnja pada na lokalne separatističke pobunjenike. Policija je također rekla da eksplozije nemaju veze s međunarodnim terorizmom već su djelo lokalnih pobunjenika.

“To nije teroristički napad. To je lokalna sabotaža”, rekao je glasnogovornik lokalne policije Piyapan Pingmuang na konferenciji za novinare u Bangkoku.

Prve dvije eksplozije dogodile su se u četvrtak navečer malo prije ponoći ispred jednog puba u ljetovalištu Hua Hin, 198 kilometara od Bangkoka. U Hua Hinu su zabilježene ukupno četiri eksplozije, u Surat Thaniju dvije, te dvije u resortu Phuket.

Eksplozije su se dogodile u vrijeme kada turisti hrle u Hua Hin na dugi vikend zbog proslave rođendana tajlandske kraljice Sririkit, što je također i Majčin dan u Tajlandu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime