Udruga roditelja poginulih branitelja iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije ove je godine prvi put za svoje članove organizirala božićno druženje.

Svih dosadašnjih godina članovi Udruge su u ovo predblagdansko vrijeme odlazili na hodočašće, no kako su sve stariji i sve teže podnose putovanja, ove su se godine odlučili družiti na zajedničkom ručka u Sisku, pojasnio je predsjednik Udruge roditelja poginulih branitelja iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije Ante Živković.

„Svih ovih godina smo običavali otići u posjet nekom od svetišta u Hrvatskoj, uglavnom blažene djevice Marije. Uz onu tugu koju smo preživjeli i koju živimo i dan danas, biološki sat neumitno otkucava i sve smo stariji i nemoćniji. Ne možemo čitav dan ili dva dana provesti negdje na putu, imamo obveza, bolesni smo i zaključili smo da nismo više sposobni putovati. A da opet ne ispadne kako nemamo baš ništa organizirano, dogovorili smo se da ćemo se družiti uoči Božića na jednom zajedničkom ručku, a prije toga odati počast i zapaliti svijeće na spomeniku svim poginulim braniteljima“, rekao je Živković naglasivši kako su ideju članovi Udruge prihvatili s oduševljenjem. Prilika je to za druženje, da se malo ispričaju i jedni drugima izjadaju, dodao je Živković.

„Situacija je takva kakva je, novca nema nigdje, ništa se više ne može jednostavno organizirati. Pročitao sam i da se planira smanjiti sredstva za udruge proistekle iz Domovinskog rata. Ljudi su razočarani sa svačim, najviše što im djeca i unuci nemaju gdje raditi. Završili fakultete, ali posla nema. Gdje god dođeš situacija je takva kakva je, nije nego za požalit se. Kažu, treba biti optimist. Hajde, bit ćemo optimisti. Nadam se da će danas sutra biti bolje“, rekao je Živković.

Članovi udruge su uoči ručka odali počast polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sisku gdje su im se pridružili i zamjenici sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak i Roman Rosavec. Rosavec je naglasio kako Županija podržava rad ove udruge i kako se redovito odazivaju na sve njihove aktivnosti.

„Prilika je to danas da se upoznamo i s problemima, tegobama koje tište roditelje naših branitelja kako bismo im pomogli u onim segmentima gdje je to moguće. Ovom prilikom želim izraziti suosjećanje s njihovom boli i patnjama. Uistinu se trudimo i nastojimo, što je moguće bolje, nadomjestiti ono što je teško u njihovim životima, što sigurno nitko nikada ne može u potpunosti nadomjestiti, to su njihovi najbliži, njihovi najmiliji. U ovo predblagdansko vrijeme, s obzirom da smo ušli u vrijeme Došašća i zapalili prvu adventsku svijeću, želim iskreno svima zaželjeti čestit Božić i sretnu i uspješnu novu godinu. Da ona bude uspješnija, kvalitetnija i bolja od ove i da svi zajedno prođemo sve one probleme i sve ono što nas tišti, kako bismo imali svjetliju i bolju budućnost“, poručio je Rosavec.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime