Božinović najavio nastavak popuštanja mjera

Ohrabruje što prvih 10 dana popuštanja mjera prolaze bez većeg rasta broja oboljelih osoba

827
Arhiva Radio Banovine

Prvih 10 dana popuštanja mjera prolaze bez većeg rasta broja oboljelih osoba što nas ohrabruje u nastavku popuštanja mjera u trećoj fazi, izvijestio je danas potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Inspekcije civilne zaštite tijekom prve dvije faze popuštanja mjera do 4. svibnja obavile su nadzor 48.600 poslovnih subjekata i javnih prostora, dok je samo 5. svibnja provedeno 17.175 takvih nadzora. Izdano je 234 upozorenja, a uglavnom je riječ o nepoštivanju mjera fizičkog razmaka i nekorištenja zaštitne opreme, rekao je Božinović na sjednici Vlade.

”U proteklom razdoblju izdano je oko 600 odluka kojima su realizirani zaključci Vlade vezani za prve dvije faze popuštanja. U međuvremenu su demobilizirana 32 objekta koja su prethodno stavljena u funkciju karantene, a trenutno je aktivno 15 takvih objekata. Budući da nema potrebe za dodatnim zdravstvenim kapacitetima, demobilizirano je svih šest objekata za tu svrhu”, kazao je.

Božinović je izvijestio da je od 4. svibnja Državna intervencijska postrojba civilne zaštite započela s procesom raspremanja i transportiranja opreme u skladišta civilne zaštite.

Također je u odnosu na prošli tjedan izvršeno 276 repatrijacija te da je dosad ukupno repatrirano 2076 hrvatskih državljana.

U ovom trenutku je angažiranih 13.360 pripadnika snaga sustava civilne zaštite, zaključio je Božinović.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime