Branitelji uručili Anji Šovagović Despot priznanje “Veliko zlatno srce”

951

Hrvatskoj glumici Anji Šovagović Despot svečano je u srijedu uručeno priznanje “Veliko zlatno srce” koje joj je dodijelila Udruga branitelja Domovinskog rata Zagrebački Velesajam, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91 iz Koprivnice u suradnji s drugim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata.

Kako stoji u obrazloženju priznanje je dobila “za sve što je učinila za dobrobit neovisne i samostalne hrvatske države tijekom Domovinskog rata a ‘Veliko zlatno srce’ posebice na polju kulture.

Predsjednik UBDRZV-a Željko Baća naglasio je na današnjoj svečanosti da ovo priznanje dobiva izuzetna žena koja je dala svoj doprinos u Domovinskom ratu kada je bila u Satniji hrvatskih umjetnika ustrojenoj pri Hrvatskoj vojsci.

Također, naglasio je da je ona “i danas često na manifestacijama na kojima se obilježava istina o Domovinskom ratu “. Pohvalio je umjetnički rad Šovagović Despot ali i njezino promicanje vrijednosti Domovinskog rata dana.

I predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91 iz Koprivnice te prvi dobitinik ovog priznanja Mladen Pavković naglasio je umjetnički rad Anje Šovagović Despot, ali i njezin doprinos i potporu hrvatskim braniteljima.

Također, nazočni su na njegov poziv velikim pjeskom pružili potporu hrvatskim braniteljima koji ispred Ministarstva branitelja prosvjeduju od 20. listopada prošle godine tražeći ostavke resornog ministra Predraga Matića i dvoje suradnika te raspravu o ustavnom Zakonu o pravima hrvatskih branitelja.

Zahvalivši se na ovom priznanju Šovagović Despot rekla je da je ovo priznanje primila “vrlo emotivno” i naglasila da joj je velika čast dobiti to priznanje koje su prije nje dobili Mladen Pavković i doktorica Nela Sršen.(Hina)

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime