BRANKO ŠUBIĆ Petrinjski UDVDR i Ratna policija uz mene su od prvog dana

Slijedi objavljivanje fotomonografije

371

Prije šest godina rodila se ideja učvrščivanja uspomene na Domovinski rat i sve hrvatske branitelje koja je sprovedena u tri navrata.

Naime, Branko Šubić je tri puta početkom kolovoza trčao iz raznih udaljenih krajeva Hrvatske do Petrinje, u koju je stizao 6. kolovoza, a sve u sklopu projekta Branko Šubić za branitelje. Cijelo to vrijeme imao je veliku podršku pa tako i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Grada Petrinje i Ratne policije Petrinja. Na sve to podsjetio je predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Grada Petrinje Darko Dumbović:

“Branko Šubić je naš prijatelj s kojim smo mi od prvog dana. Kad je dođao k nama s idejom i rekao što planira, pitali smo “Kad krećemo?”. Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Grada Petrinje i Ratna policije Petrinja moralno su podržavali cijeli ovaj projekt, išli smo s njim u Vukovar, išli smo i u Knin. Znakovito je da je prošle godine da je ultramaraton stigao na razinu prepoznaljivosti u cijeloj Hrvatskoj. Ono što je nama Petrinjcima najznačajnije je da smo lani dočekali Branka s puno emocija i da nam je svima drago što je uspio doći od Dubrovnika do Petrinje.”

U znak zahvalnosti na podršci svih ovih godina, Branko Šubić poklonio je članovima Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Grada Petrinje i Ratne policije Petrinja uokvirenu majicu s prošlogodišnje posljednje etape od Dubrovnika do Petrinje:

“Ovo što se danas događa ovdje, s vremenskim razmakom, postoje dva razloga. Prvi je što smo htjeli da se ovo ne zaboravi tako brzo, a drugi je jednostavno šećer na kraju, a pod tim podrazumjevam da su od prvog trenutka vjerovali u mene. Nadam se da smo zaista napravili nešto što će podsjeća i zahvaljujemo svima onima koji su dali život na Hrvatsku. Ono što sad slijedi je objavljivanje fotomonografije koja će biti trajno sjećanje na sve ovo.”

Šubić je na kraju poželio cijeli projekt podignuti na viši nivo, no o detaljima još nije htio govoriti.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime