Brojni poduzetnici na području Petrinje potpisali ugovore o bespovratnim novčanim sredstvima

448

Jutros je u Petrinji održano potpisivanje Ugovora s korisnicima koji su dobili bespovratna novčana sredstva kroz Javni poziv Grada Petrinje za poticanje gospodarstva, poljoprivrede i ruralnog razvoja na području Grada Petrinje za 2022. godinu.

Gradonačelnica grada Petrinje Magdalena Komes pojasnila je na koji je sve način moglo biti moguće ostvariti besplatna sredstva, a podneseno je 49 zahtjeva, od kojih je 32 odobreno.

-Kao i uvijek do sada cilj ovih poziva je razvoj poduzetništva, poslovne klime te gospodarstva i poljoprivrede. Vjerujem da će uz ova mala sredstva i novim investicijama biti osigurano povećanje zaposlenosti i stvaranje jedne pozitivne poslovne klime, kazala je gradonačelnica i podsjetila na brojne poslovne prostore koji su oštećeni u potresu te za koje vjeruje da će ovim sredstvima biti barem djelomično obnovljeni.

Danijela Žugaj, poduzetnica s područja Petrinje, otkupila je sa svojom obitelji jednu parcelu na ovom području i otvorit će svoj posao, a gradonačelnica je kazala kako se nada još većem broju potencijalnih investitora i što više otvorenih obrta i poduzeća.

Suvlasnik slastičarnice Opatija u centru Petrinje jedan je od dobitnika potpora te se ovom prilikom zahvalio na sredstvima. Pojasnio je kako su se na natječaj prijavili kako bi dobili stroj za sladoled koji će ubrzati proizvodnju te uštedjeti energiju prilikom proizvodnje kvalitetnih sladoleda.

Žugaj Danijela, ispred obrta Danitex, koji zapošljava 25 djelatnica, kazala je da joj potpore znače puno kako bi opremila svoj prostor u novoj proizvodnji te novoj hali u Petrinji.

Sveukupno je ugovorima odobreno malo više od 717 tisuća kuna.

Marijeta Grabovac Zec, viša stručna suradnica za poljoprivredu i ruralni razvoj Grada Petrinje, poručuje kako su svi različiti i kako je ovdje riječ o poljoprivredi, građevini i obrtništvu te je dodala kako su kriteriji propisani Javnim pozivom.

-Ove godine radilo se na drugačiji način i poštivali su se svi propisani kriteriji, kazala je i dodala kako vremena još uvijek ima kako bi se zainteresirani prijavili.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime