Budi sebi prva: Besplatno obavite preventivni pregled na HVP virus

Sve zainteresirane žene mogu se za pregled naručiti na broj telefona 044/533-248

26

Sisačka opća bolnica Dr. Ivo Pedišić priključila se ovogodišnjem “Lila tjednu – tjedan ženskog zdravlja”. Obilježavanje ove javnozdravstvene akcije počinje u ponedjeljak, 06. svibnja i traje do kraja tjedna, 12. svibnja. Za to vrijeme sve će žene moći obaviti besplatne preventivne preglede na HPV virus na Odjelu ginekologije i opstetriciju.

Sve zainteresirane žene mogu se za pregled naručiti na broj telefona 044/533-248, a uzimanje obrisaka za HVP obavljat će se ponedjeljak i petka od 16 do 18 sati, utorak, srijeda i četvrtak od  13 do 15 sati, a u subotu od 11 do 13 sati UZV pregledi, u smislu prevencije raka jajnika, radi pak svaki ponedjeljak od 13 do 15 sati.

VEZANE VIJESTI
Glina i ove godine u Ružičastom listopadu

Sisačka ginekologinja dr. Željka Josić inicirala je priključenje sisačke bolnice ovoj akciji za sve žene u dobi od 30 do 50 godina.

“Više od  99 posto raka vrata maternice uzrokuje HPV virus,  a godišnje od ove bolesti oboli gotovo 300  žena. Oko 100 ih nažalost i umre.  Hrvatska je trenutno na pretposljednjem mjestu u EU po obavljenim preventivnim pregledima, a s obzirom da preventivni pregledi spašavaju život i naša bolnica priključila se Lila tjednu sa željom da animiramo žene da obave preventivne preglede koji im doslovno mogu spasiti život.”

Lila tjedan je javno zdravstvena akcija koju je pokrenula Udruga Nismo same i kojom se ženama želi poslati poruka da vodeći brigu o drugima ne zaboravljaju sebe i da moraju voditi brigu o svom fizičkom i mentalnom zdravlju. Prevencija je izuzetno dostupna, a jednostavna pretraga može spasiti život.

VEZANE VIJESTI
Progovorili o prevenciji suicidalnosti kod hrvatskih branitelja

Inače, proteklih tjedan, u suradnji s Udrugom SVE za NJU proveden je i niz edukativnih tribina za roditelje i učenike osnovnih i srednjih škola o važnosti preventivnog cijepljenja protiv HPV virusa, koje je besplatno za učenike osnovnih škola, a bez obzira na to procijepljenost u Hrvatskoj je i dalje daleko ispod EU prosjeka. Svi srednjoškolci imaju mogućnost besplatnog cijepljenja do 1. srpnja ove godine.

Žene, stavite sebe na prvo mjesto i odazovite se preventivnim pregledima u sisačkoj bolnici jer oni uistinu mogu spasiti živote.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here