VIDEO Celjak: Pokrenuli smo projekt Doma za starije i nemoćne u Kutini

Župan Sisačko-moslavačke županije obišao je projekte na području grada Kutine

239

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak posjetio je područje grada Kutine te obišao izvedene radove na prometnoj, zdravstvenoj i školskoj infrastrukturi. Župan je obišao saniranu cestu u Janja Lipi, prostor budućeg Doma za starije i nemoćne osobe Sisak, podružnica Kutina te Tehničku i Srednju školu Kutina.

Radni posjet započeo je obilaskom sanirane ceste u Janja Lipi, no osim modernizacije te prometnice ŽUC SMŽ u suradnji s Gradom Kutinom modernizirao je ceste u Gojlu I naselju Kutinica, naglasio je Celjak:

“Ukupna duljina moderniziranih cesta je oko 4 km, a vrijednost radova oko 2 milijuna kuna. U ovoj godini ŽUC u suranji s Gradom Kutinom modernizirat će 1,8 km ceste u Gojlu. Vrijednost te investicije je oko milijun kuna, a nabava je u tijeku. Osim ulaganja u cestovnu infrastrukturu, obilazimo ulaganju objekte na području obrazovanja, a koji su u nadležnosti Županije. Nažalost, nevrijeme koje nas je pogodilo prošlo ljeto doslovno je skinulo krov na dvorani Srednje škole Tina Ujevića. Tamo je krov zamijenjen. Vrijednost investicije je bila oko 350.000 kuna. Obavljeni su radovi i na Tehničkoj školi. Obnovljena su dva igrališta, atletska staza, postavljena je ograda s gromobranom. Te investicije na području obrazovanja nastavit ćemo i dalje. Rekonstruirana je kotlovnica u školi vrijednosti oko 600.000 kuna i kotlovnica u učeničkom domu vrijednosti oko 350.000 kuna.”

Celjak se osvrnuo na najvažniji projekt za Kutinu o kojemu se priča godinama:

“Osobito smo ponosni što smo pokrenuli nabavu u prvim mjesecima mandata, a to je prenamjena zgrade Doma zdravlja za potrebe starijih i nemoćnih osoba s područja grada Kutina. Sutra će biti vidljiva u oglasniku Javna nabava na objektu Doma zdravlja. U početku objekt će se koristiti za privremeni smještaj naših sugrađana koji su ostali bez doma, a nakon toga Kutina će dobiti svoj Dom za starije i nemoćne. Vrijednost ove investicije je 11,5 milijuna kona, a vjerujemo da će investicija biti dovršena do listopada ove godine.”

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije Stipo Šapina precizirao je koji su sve radovi obavljeni na prometnicama na području grada Kutine:

“Sanirali smo oštećeni kolnik sa dva sloja asfalta. Vrijednost ukupnih radova je oko 2 milijuna kuna, a sanirano je oko 4 km prometnica.”

Nakon obilaska, župan Ivan Celjak održao je radni sastanak s predstavnicima Grada Kutine.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime