Osvježavajuća i jednostavna torta od sira lagane teksture idealna je za vruće dane koji su pred nama.
– kalup veličine cca 28 cm.
Sastojci:
Biskvit:
Bijeli fil:
- 500 ml mliječnog namaza
- 400 ml slatke pavlake ili vrhnja za kuhanje
- 250 gr štauba (šećer u prahu)
- 2 vrećice Dolcela želatine
- 1 limun za sok
Preljev od višanja:
Priprema:
1. Prokuhati višnje 10 min i vodu sa šecerom te pustiti da se skroz ohladi.
2. Potom istopiti maslac i med ( ili šećer), pomiješati sa mljevenim keksima, staviti u kalup te poravnati kao koru. Staviti u hladnjak da se ohladi.
3. Umutiti slatku pavlaku, ali ne prečvrsto da se kasnije ne bi zgrudvala, te posebno umutiti mliječni namaz i štaub te dodati sok od jednog limuna. Sjediniti i dodati 2 želatine prethodno pripremljene. Sve zajedno dobro umutiti. Premazati koru i staviti u hladnjak na 2 sata.
4.Višnje izvaditi i poslagati na bijeli fil, a u sok umutiti 2 želatine i polаko preljevati tortu. Važno je da se bijeli fil dobro stegne te da višnje i sok ne budu topli.
U slast!