Čičak pozvao članove Skupštine da se odreknu naknada u korist Fonda za gospodarstvenike

U Fond već uplaćene plaće župana i zamjenika, uskoro uskrsnice i regresi djelatnika

606
Foto: Zagrebačka županija

Predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Mato Čičak pozvao je sve članove Županijske skupštine da se uključe u akciju Pomoć gospodarstvenicima s područja Zagrebačke županije te da se odreknu neto iznosa mjesečne novčane naknade za mjesece travanj, svibanj i lipanj 2020. u korist Fonda za gospodarstvenike iz kojeg će se uplaćivati sredstva poduzetnicama kao pomoći u prevladavanju krize uzrokovane koronavirusom.

Naime, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić 1. travnja 2020. godine donio je Odluku o otvaranju računa za donacije financijskih sredstava u akciji „Pomoć gospodarstvenicima“ u kojeg je i sam uplatio iznos svoje mjesečne plaće za ožujak, a isto su napravili i njegovi zamjenici. U isti Fond preusmjerit će se uskrsnice i regresi svih djelatnika Zagrebačke županije u iznosu od 740.000 kuna, a u tijeku su pregovori sa socijalnim partnerima vezanim za smanjenje plaća djelatnicima.

VEZANE VIJESTI
VELIKA GORICA Još dva slučaja zaraze, ukupno osam

Razlika u plaćama bit će također usmjerena u spomenuti Fond.

Župan Kožić i predsjednik Skupštine Čičak pozivaju i gradove i općine, trgovačka društava i ustanove u vlasništvu Županije te sve zainteresirane da daju svoj doprinos uplatom na račun HR 8623400091800001006 Proračun Zagrebačke županije s pozivom na broj odobrenja:
HR68 7358-OIB uplatitelja-3.

Inače, u tijeku je izrada rebalansa proračuna Zagrebačke županije koji će u potpunosti biti usmjeren na zdravstveni sustav te poduzetnike i poljoprivrednike. Mjere u gospodarstvu se prilagođavaju nenadanoj situaciji, a cilj im je očuvanje radnih mjesta, likvidnosti te olakšavanje pokretanja obustavljene poslovne aktivnosti kod poduzetnika kojima je zbog posebne okolnosti uvjetovane koronavirusom obustavljena gospodarska aktivnost.

VEZANE VIJESTI
Otvoren natječaj za stipendije Zagrebačke županije

S obzirom da Zagrebačka županija ima najveći broje OPG-ova u državi, a time i snažan potencijal u segmentu poljoprivredne proizvodnje već otvoreni natječaj u sektoru poljoprivrede vrijedan 6,5 milijuna kuna ostaje otvoren. Temeljem spomenutog natječaja poljoprivrednici i proizvođači hrane mogu ostvariti bespovratnu potporu u iznosu do 150.000 kuna uz intenzitet potpore od 30% do 70% prihvatljivih troškova.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here