Cijene goriva se neće mijenjati! Vlada produžila odluku o fiksiranju cijena

549

Gužve koje su već počele nastajati na benzinskim postajama ipak su nepotrebne jer je novom vladinom odlukom produženo fiksiranje cijena, te se one neće mijenjati ni narednih 14 dana.

Danas je na telefonskoj sjednici donesena Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih i veleprodajnih cijena naftnih derivata, te Uredba o izmjeni Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju, kojima režim određivanja najviših maloprodajnih cijene naftnih derivata ostaje isti kao i prethodnih 14 dana. U tom kontekstu i dosadašnje smanjenje trošarina na naftne derivate produljuje se za još dva tjedna, navodi se tako u priopćenju Vlade.

-Uz sve poduzete mjere, cilj Vlade je očuvati standard građana, sigurnost opskrbe energenata, a ujedno i prihode za vrijeme turističke sezone, poručuju.

Veleprodajne cijene se fiksiraju tako da sa svim javnim davanjima ne mogu iznositi više od krajnje maloprodajne cijene propisane Uredbom za maloprodajna mjesta izvan autocesta. Navedenom izmjenom dodatno će se zaštititi male distributere naftnih proizvoda.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime