CIJEPLJENO preko 50 posto stanovništva

147

Obuhvat među zdravstvenim radnicima premašio je 73 posto. Ravnateljstva bolnica izvještavaju da gotovo više nema djelatnika bez covid potvrde koji se istodobno odbijaju testirati, rekao je državni tajnik Dulibić.

“I dalje bilježimo rast broja novozaraženih te istodobno blagi pad broja cijepljenih prvom dozom. Uzlazna epidemiološka krivulja rast će onoliko dugo koliko dio građana bude pronalazio razloge za necijepljenje i nepoštivanje mjera”, kazao je Dulibić i pozvao na cijepljenje sve koji to nisu učinili.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović podsjetio je kako je od prošle sjednice Vlade Nacionalni stožer civilne zaštite donio pet novih odluka, a zbog epidemioloških razloga nema mjesta popuštanju nužnih epidemioloških mjera koje su na snazi.

Stožer je odlukama koje vrijede do 31. listopada produljio primjenu mjera koja se odnose na ograničavanje okupljanja, korištenja zaštitnih maski za lice, rad trgovina, javni prijevoz te privremenu zabranu i ograničavanje prelaska preko graničnih prijelaza.

“Do ublažavanja ili ukidanja nekih od epidemioloških mjera može doći samo ako svi zajedno djelotvornije utječemo na ograničavanje učinaka epidemije, što se najbolje može postići ako proširimo obuhvat cijepljenja i pridržavamo se mjera”, kazao je Božinović.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime