Članovi Marijine legije uljepšali Badnju večer

Igrano-scenski prikaz "Josipove zbilje i snovi" izveden na Badnjak u središtu Petrinje

973

Na podiju ispred župne crkve sv. Lovre u Petrinji, članovi Marijine legije su na Badnjak izveli glazbeno-scenski prikaz Isusova rođenja pod nazivom “Josipove zbilje i snovi”. Naglasak igranog prikaza bio je život sv. Josipa koji je u Svetom pismu spomenut svega nekoliko puta, a toliko je važan u povijesti spasenja. U prikazu se spominje i 1687. godina kada je Hrvatski sabor izabrao sv. Josipa za zaštitnika hrvatskog naroda.

Među brojnim gledateljima bio je i gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović: “Vidimo da je jako puno ljudi, ali ono što je još ljepše ima jako puno generacija. Mislim da je ovo pun pogodak, hvalevrijedan projekt. Tu je 80-ak glumaca koji prikazuju prekrasnu predstavu. Zahvaljujem svima koji su došli i nadam se da su zadovoljni. Mislim da je ovo jedan divan nagovještaj onoga što dolazi. Ovo što je Marijina legija pokazala ja mogu reći jedno veliko hvala. Grad je pomogao dosta, pomoći ćemo i dalje te ostati na tom projektu. Nastavit ćemo s tim projektom u našem parku gdje kroz svu ponudu koju smo dali prikazali smo spektar svih različitosti svih udruga, grada i pojedinaca, a obo je nekako točka na i!”

Ovo zajedništvo nagovještava da ćemo ući u 2019. godinu s jednim velikim optimizmom, završio je Dumbović. Nakon prikaza održani su koncert banda Marijine legije Kraljica od Sabe te sveta misa polnoćka koju je predvodio kapelan Hrvoje Zovko.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime