Ionako već lijep središnji gradski park u Petrinji, uoči Uskrsa, dodatno su svojim crtežima uljepšali mališani Dječjeg vrtića „Petrinjčica“.

Zasukali su rukaviće, uzeli krede u ruke i staze u parku prigodno ukrasili pisanicama, ali kako dječja mašta nema granice, našlo se tu i cvijeća, leptira pa i karti s blagom. Svojim su crtežima u konačnici bili jako zadovoljni. Potvrdili su nam to Leona i Jakov koji su nam ispričali i što su oni crtali.

„Crtali smo pisanice s kredama na podu.. Onda smo se igrali“, rekla je Leona.

VEZANE VIJESTI
VIDEO - Reformisti žele vratiti sudstvo u Petrinju

„Bilo mi je zanimljivo. S kredom smo crtali po pločama. Ja sam radio kartu s blagom. Blago se skriva u zemlji. Zadovoljan sam kako je ispalo“, kazao je pak Jakov.

Crtežima je bio jako zadovoljan i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji se s mališanima družio u gradskom parku. Pohvalio je njihove radove, a zajedno sa svojom zamjenicom Viktorijom Kaleb, nagradio ih je prigodnim poklonima, čokoladnim pisanicama. Gradonačelnik je ovom prigodom uputio i prigodnu čestitku za Uskrs.

„Dragim Petrinjkama i Petrinjcima, svi vjernici, uz nadolazeći blagdan upućujem iskrene čestitke svima vama koji slavite uz poruku kako je Uskrs temelj nade, on rađa snagu i otvara novu budućnost za ljude. Danas se veselimo najviše ovoj djeci koja su ovdje u našem parku. Veselimo se i Uskrsu jer znamo da je Isus taj koji je dao svoj život da bi svima nama bilo bolje. Smatram da ovu radost treba podijeliti sa svim ljudima dobre volje. Kada danas pogledamo danas ovaj prekrasni park i našu budućnost, ovu djecu koja su danas ovdje, sve ono što nas čeka uz ove blagdane, a to je Uskrs u krugu naše obitelji. No, budimo i u našoj Petrinji svi zajedno jedna velika  obitelj i pokažimo da držimo do svih onih vrijednosti do kojih držimo i u koje vjerujemo kao što vjerujemo da je Isus taj koje jedonio bolju budućnost za sve ljude svijeta“, poručio je Dumbović.

 

VEZANE VIJESTI
Predsjednica Grabar-Kitarović u Petrinji

 

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here