Čudesni mačak Oscar stotinama obitelji uljepšao smrt njihovih bližnjih

Mačak Oscar ne voli se maziti i mazi se samo s pacijentima koji će uskoro umrijeti i tako signalizira osoblju Centra za rehabilitaciju u SAD-u da pozovu njegovu obitelj

889

Zahvaljujući doktoru Davidu Doseu koji je 2007. godine u časopisu New England Journal of Medicine opisao kućnog ljubimca i terapeutskog mačka Centra za rehabilitaciju “Steere House” na Rhode Islandu u SAD-u koji predviđa koji će pacijenti uskoro preminuti – mačak Oscar postao je slavan.

Centar je udomio Oscara 2005. još dok je bio mali mačić, te su primijetili da ne voli toliko maženje. Samo šest mjeseci kasnije shvatili su da oni pacijenti kojima je prišao za maženje bi uskoro preminuo. U tih šest mjeseci, predvidio je 25 smrti, a nakon toga i osoblje centra Oscara je koristilo kao signalizaciju kada trebaju pozvati obitelj da se oproste od umirućeg.

VEZANE VIJESTI
Ljubimica pantera odšetala od vlasnika, pronašli je na krovu u Francuskoj

Naime, Oscar predviđa skoru smrt pacijenata, a intenzivnim maženjem im olakšava zadnje dane i čini sve kako bi se osjećali ugodnije. S nekima bi se mazio, a pokraj nekih bi legao na krevet i spavao s njima – nekoliko sati kasnije su izdahnuli.

Dr. David Dose imao je teoriju da Oskar primijeti manjak pokreta kod takvih ljudi ili da može namirisati biokemijske supstance koje se oslobađaju iz umirućih stanica. O ovom izuzetnom mačku je napisao knjigu ‘Making Rounds With Oscar: The Extraordinary Gift of an Ordinary Cat’.

VEZANE VIJESTI
Ljubimica pantera odšetala od vlasnika, pronašli je na krovu u Francuskoj

Do 2015. je točno prognozirao smrt za oko 100 štićenika centra.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here