Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća kod njegova posljednjeg počivališta na petrinjskom groblju sv. Benedikta, članovi Hrvatske demokratske zajednice i njegovi nekadašnji najbliži suradnici obilježili su petu godišnjicu smrti Željka Nenadića, bivšeg gradonačelnika Petrinje.

Predsjednik GO HDZ-a Petrinja Mihael Jurić istaknuo je kako se na ovaj dan prisjećaju Željka Nenadića, velikog političara, ali i velikog čovjeka i prijatelja.

“Sjećamo se čovjeka koji je bio podređen čovjeku, ljudima, svom gradu, koji je iza sebe ostavio mnogo toga, projekte koji se i danas provode u gradu poput Aglomeracije i brojnih drugih koji će i u budućnosti biti prepoznati kao projekti koje je on radio i, što vrijeme više bude odmicalo, pokazati da su to zasluge pokojnog Željka Nenadića, kao političara i saborskog zastupnika. Uvijek je znao pristupati ljudima i dati im sebe. Mi, kao i svake godine, obilježavamo godišnjicu njegove smrti i prisjećamo se svih onih lijepih trenutaka koje smo dijelili s njim kao i svih poruka koje nam je uputio, da budemo odgovorni, radišni i da sve što radimo, radimo za opće dobro”, kazao je ovom prilikom Jurić.

Nenadića se prisjetio i Stjepko Zelić, jedan od njegovih bliskih suradnika iz vremena kada je bio petrinjski gradonačelnik.

“Ovo je, nažalost, već peta godina kako obilježavamo odlazak našeg Željka Nenadića, našeg mentora, kojeg su svi Petrinjci zvali Beps. On nas je sve, kao mladu ekipu, okupio i i odškolovao, poslao dalje u svijet. Sa sjetom se prisjećamo njega, njegovog lika i djela i svega čemu nas je poučio. Uveo nas je u politički život, u moderan način promišljanja i mnogi od nas, radeći različite poslove diljem Hrvatske, i danas koriste njegova znanja i iskustvo, rekao je Zelić.

Željko Nenadić je od 1997. do 2001. godine bio je zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije, od 2003. do 2007. zastupnik u Hrvatskom saboru te gradonačelnik Petrinje od 2009. do 2013. godine. Nakon kratke i teške bolesti, preminuo je u 61. godini u Kliničkoj bolnici Merkur u Zagrebu 15. studenog 2013. godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here