Daruvarski umjetnici poklonili Petrinji 22 slike

Donacija Likovne grupe DA Daruvar

64

Udruga Matica Hrvatska, Ogranak Daruvar ostvarila je putem natječaja Grada Daruvara sredstva za projekt Likovne grupa „DA“ Daruvar – Čudesna moć boja.

U sklopu projekta 9. listopada u dvorcu grofa Jankovića održana je humanitarna likovna kolonija namijenjena za rad „Lige protiv raka Daruvar“ i potresom razrušenu Banovinu.

Gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes organizirala je u četvrtak, 11. studenoga prijam za članove Grupe.

Kako je došlo do realizacije ove ideje, ispričao je član Likovne grupe Zdenko Franekić:

“Prije nekog vremena došli smo na ideju da napravimo likovnu koloniju koja bi bila namijenjena udruzi protiv raka u Daruvaru, dok smo drugi namijenili kao donaciju vašem gradu. Od prvog potresa smo se aktivirali i skupili donacije. Nama likovnjacima bilo je najlakše i najbolje pokloniti vam naše slike. Želim vas u ime svih članove Grupe srdačno pozdraviti.”

Predsjednica Likovne grupe DA Daruvar Ljubica Petrinić prisjetila se kako je primila vijesti o potresu:

“Kad se to dogodilo, kad je objavljeno i kada smo vidjeli, mi smo se svi uplašili jer smo se i mi malo tresli. Shvatili smo da je vama tisuću puta gore nego nama. Svaka čast vama na vašoj hrabrosti da ste tu ostali, danas kada svi mladi odlaze nekuda, hvala Bogu da je netko ostao da obnovi svoj dom. Želim da kada sljedeći put dođemo ovdje bude puno, puno ljepše.”

Prijateljima iz Daruvara obratila se gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes:

“U ime svih građana Petrinje hvala vam za ove prekrasne poklone. Rekli ste da ste malo obišli grad, koji naročito u jesenskim danima izgleda malo tmurno i sivo, no vi sa svojim slikama, sa živim bojama unijeli svjetlost, vedrinu i nadu i na tome vam neizmjerno hvala. Nadovezat ću se na ovo kako mladi odlaze… Međutim, kod nas Petrinjaca je neizmjerna ljubav prema Petrinji i upravo ovakvim akcijama prijatelja kao što ste vi iI mladima i starima dajete tračak svjetlosti I nade za ostanak u našem gradu i za to vam jedno veliko hvala.”

Članovi Likovne grupe DA Daruvar ovom prigodom gradonačelnici su uručili 22 slike nastale u projektu Likovne grupa „DA“ Daruvar – Čudesna moć boja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime