Krasna gurmanska čarolija koja će svaki stol učiniti zanimljivijim i nepcima ukusnijim.
Sastojci:
-jaja
-rajčice
-majoneza
Za nadjev (po želji, može i bez nadjeva):
– malo majoneze, senfa, soli, papra, limunovog soka
Priprema:
– Jaja skuhati da budu tvrda i odmah ih ohladiti hladnom vodom radi lakšeg ljuštenja. Na šiljatoj strani jaja odrezati kapice pa nožem i malenom žlicom lagano odstraniti žumanjak.
– Žumanjcima dodati tunjevinu, majonezu, senf, limunov sok, sol i papar, sve dobro promiješati i sa dobivenom smjesom napuniti izdubljena jaja.
– Rajčicama odrezati gornji dio pa izdubiti sredinu i tako dobivenom “kapama”, u koje staviti malo majoneze, pokriti napunjena jaja. Po želji “kapama” od rajčica mogu se pokriti i cijela jaja bez punjenja.
– “Kape” od rajčica mogu se učvrstiti čačkalicama.
– I na kraju “kape”, tako pripremljenih gljiva od jaja, ukrasiti točkicama od majoneze. Poslužiti uz vašu maštu kao hladno predjelo.
U slast!
Izvor: coolinarika
Foto: coolinarika