Dekoracija uskršnjeg stola: Jaja s nadjevom

1588

Krasna gurmanska čarolija koja će svaki stol učiniti zanimljivijim i nepcima ukusnijim.

Sastojci:

-jaja

-rajčice

-majoneza

Za nadjev (po želji, može i bez nadjeva): 

 tunjevine iz konzerve

– malo majoneze, senfa, soli, papra, limunovog soka

Priprema:

– Jaja skuhati da budu tvrda i odmah ih ohladiti hladnom vodom radi lakšeg ljuštenja. Na šiljatoj strani jaja odrezati kapice pa nožem i malenom žlicom lagano odstraniti žumanjak.

– Žumanjcima dodati tunjevinu, majonezu, senf, limunov sok, sol i papar, sve dobro promiješati i sa dobivenom smjesom napuniti izdubljena jaja.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Naučite brzo izraditi tradicionalne pisanice

– Rajčicama odrezati gornji dio pa izdubiti sredinu i tako dobivenom “kapama”, u koje staviti malo majoneze, pokriti napunjena jaja. Po želji  “kapama” od rajčica mogu se pokriti i cijela jaja bez punjenja.

– “Kape” od rajčica mogu se učvrstiti čačkalicama.

– I na kraju  “kape”, tako pripremljenih gljiva od jaja, ukrasiti točkicama od majoneze. Poslužiti uz vašu maštu kao hladno predjelo.

U slast!

 

Izvor: coolinarika

Foto: coolinarika

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here