Detalji tragedije kod Velike Gorice, motociklist nije prilagodio brzinu

258
01.05.2023., Velika Gorica - U sudaru motocikla i osobnog automobila na cesti izmedju Velike Gorice i Starog Cica poginuo je vozac motocika. Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Jučer,  1. svibnja oko 18.10 sati, 56-godišnjak upravljao je motociklom marke Yamaha XV 1100 zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kroz između Velike Gorice i mjesta Staro Čiče u smjeru jugoistoka, državnom cestom D 30 te tom prilikom nije prilagodio brzinu kretanja stanju i osobinama ceste zbog čega nije mogao pravovremeno zaustaviti motocikl kada to konkretni uvjeti zahtijevaju.

– Zbog takve vožnje došlo je do zanošenja vozila u kočenju, uslijed čega je prešao u suprotni smjer te udario u prednji dio osobnog automobila marke Opel Insignia zagrebačkih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 33-godišnjak. Tada je na stražnji dio tog automobila naletjelo vozilo marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 37-godišnjak, a koji se kretao istočnom prometnom trakom državne ceste D 30 u smjeru sjeverozapada, navode tako jutros iz Policijske uprave zagrebačke.

U prometnoj nesreći motociklist je smrtno stradao, a tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Do završetka očevida promet se odvijao obilazno okolnim ulicama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime