Dnevna informacija PU sisačko-moslavačke županije

311

Dnevni događaji – sažetak:

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke su zabilježena 23 kaznena djela, od kojih su 14 počinili nepoznati počinitelji.

Osam kaznenih djela je počinjeno na području Petrinje, pet na području Siska, četiri na području Kutine, tri na području Dvora, dva na području Novske i jedno na području Gline.

Počinjeno je 14 krađa, po tri teške krađe i prijetnje te po jedna teška tjelesna ozljeda, prijevara i oštećenje tuđe stvari.

Zabilježeno je sedam narušavanja javnog reda i mira i to tri na području Novske te po dva na području Siska i Petrinje, a u njima je sudjelovalo 11 počinitelja.

U tri događaja je javni red i mir narušen fizičkim sukobima, a u po dva događaja vikom i galamom te naročito drskim ponašanjem na javnom mjestu.

Na prometnicama se dogodilo devet prometnih nesreća, po tri na području Siska i Kutine, dvije na području Novske i jedna na području Petrinje.

U tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede koje nisu opasne za život (mopedist), dok su tri osobe lakše ozlijeđene, a u ostalih šest prometnih nesreća je nastala samo materijalna šteta.

Tri sudionika prometnih nesreća, dva na području Siska i jedan na području Novske, bila su pod utjecajem alkohola, a dva sudionika pobjegla su sa mjesta nesreća te su obojica naknadno pronađena.

Proteklog vikenda policiji je prijavljen jedan slučaj pronalaska neeskplodiranih ubojitih sredstava i to u mjestu Mali Obljaj na području Gline gdje je pored šumskog puta pronađena ručna bomba.

VEZANE VIJESTI
INTENZIVNA POTRAGA Djevojka iz Gline nestala s područja Petrinje

U sklopu kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ građani su proteklog vikenda policiji u Kutini dragovoljno predali tri ručne bombe, 218 komada streljiva i dvije lovačke patrone.

Posudio pa prodao opremu za tetoviranje

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 19-godišnjim hrvatskim državljaninom je utvrđeno da je tijekom travnja ove godine na štetu 41-godišnjeg muškarca počinio prijevaru. Naime, osumnjičeni je u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi od 41-godišnjaka posudio opremu za tetoviranje vrijednu oko 7500 kuna te se obvezao vratiti je u roku od mjesec dana, međutim prodao ju je osobi na području Bosne i Hercegovine. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv 19-godišnjaka će Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Sisku biti podnesena kaznena prijava zbog prijevare.

Krađa parfema vrijednih oko 6000 kuna

Policiji je prijavljena krađa više parfema koje je nepoznati počinitelj 10. lipnja s polica ukrao u trgovini u Fistrovićevoj ulici u Sisku. Odgovorna osoba trgovine, od koje je zaprimljena kaznena prijava zbog krađe, štetu procjenjuju na oko 6000 kuna. Za počiniteljem se traga.

Otkriven počinitelj teške krađe

Provedenim kriminalističkom istraživanjem nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom je utvrđeno da je tijekom noći 24./25. travnja u mjestu Donja Vlahinićka, grad Popovača,  provalio u garažu i ostavu 68-godišnjeg vlasnika i ukrao motornu pilu. Nakon dovršenog istraživanja kazneno je prijavljen zbog teške krađe provaljivanjem.

Na parkiralištu provaljeno u osobni automobil

Policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je u jutarnjim satima u nedjelju, 14. lipnja, na parkiralištu gradskog groblja u Ulici Antuna Grahovara u Sisku, provalio u osobni automobil 50-godišnjeg vlasnika i ukrao vidljivo ostavljen novčanik s novcem i osobnim dokumentima. Oštećeni vlasnik štetu procjenjuje na oko 700 kuna.

VEZANE VIJESTI
Kod Novske poginula putnica

Provala u trgovinu i podrum nenastanjene kuće

Tijekom noći, 14. lipnja, u mjestu Trgovi na području Dvora, nepoznati je počinitelj provalio u trgovinu mješovite robe i ukrao oko 50-ak šteka cigareta, duhan i razne druge artikle. Ovlaštena osoba štetu procjenjuje na oko 15.000 kuna, a za počiniteljem ove teške krađe se traga.

U razdoblju od 28. svibnja do 4. lipnja nepoznati je počinitelj u Radićevoj ulici u Kutini provalio u podrum nenastanjene kuće 61-godišnjeg vlasnika i ukrao elektromotor s pumpom, počinivši štetu od oko 1000 kuna.

Krađa novčanika iz torbice

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 13./14. lipnja, nepoznati je počinitelj u ugostiteljskom objektu u Šenoinoj ulici u Petrinji iskoristio nepažnju dviju 18-godišnjih djevojaka te im iz torbice ukrao novčanik s novcem i njihovim osobnim dokumentima. Drugog dana je novčanik s dokumentima pronađen, dok novaca nije bilo. Od djevojaka je zaprimljena kaznena prijava zbog krađe te se nastavlja daljnji rad na pronalasku počinitelja.

U lovištu zatečen na neprijavljenoj lovačkoj čeki

U petak, 12. lipnja oko 22.50 sati, u lovištu u mjestu Dugo Selo Lasinjsko, općina Gvozd, policijski službenici su na lovačkoj čeki zatekli 57-godišnjeg hrvatskog državljanina s lovačkom puškom i tri komada streljiva, dok kod sebe nije imao osobne dokumente niti oružni list i lovnu iskaznicu. Uhićen je te je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je počinio prekršaje iz Zakona o lovstvu, u svezi čega će nadležnoj inspekciji biti proslijeđena obavijest o počinjenom prekršaju.

VEZANE VIJESTI
PETRINJA Sudario se s 2,04 promila alkohola u krvi

Kontrolama prometa zatečeni alkoholizirani vozači

U subotu, 13. lipnja oko 19.40 sati, policijski službenici su u Jazavici, grad Novska, zaustavili moped kojim je pod utjecajem alkohola od 2,13 promila upravljao 49-godišnji vozač. Isti je do otriježnjenja zadržan u policijskoj postaji te je prekršajno prijavljen zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Iste večeri oko 20 sati u Hrvatskoj Kostajnici je zatečen 29-godišnjak kako pod utjecajem alkohola od 1,73 promila upravlja automobilom bosanskohercegovačkih registracija. Uhićen je i do otriježnjenja smješten u posebnu prostoriju policijske postaje, a zbog vožnje pod utjecajem alkohola protiv njega je podnesen optužni prijedlog po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

U Kutinskoj ulici u Popovači policijski službenici su noćas, 15. lipnja oko 1.30 sati, zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 43-godišnji vozač. Njemu je utvrđena alkoholiziranost od 1,76 promila te mu je izdana naredba o smještaju u posebnu prostoriju u policijskoj postaji do prestanka djelovanja alkohola. Protiv njega će nadležnom prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Također noćas oko 2 sata u mjestu Sela, na sisačkom području, u prometu je zatečen 25-godišnjak kako pod utjecajem alkohola od 1,70 promila upravlja osobnim automobilom. Provjerom je utvrđeno da se radi o višestrukom počinitelju prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te da mu je na snazi izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije. Uhićen je te će tijekom današnjeg dana biti doveden na prekršajni sud.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here