Do kraja ožujka za stanovnike SMŽ i službe koje pružaju pomoć besplatan prijevoz vlakom

Besplatan prijevoz vlakom na svim relacijama unutar RH

90

HŽ Putnički prijevoz osigurava besplatan prijevoz stanovnicima pogođenim potresom na području Sisačko-moslavačke županije, volonterima Hrvatskog Crvenog križa, članovima Stožera civilne zaštite i HGSS-a te predstavnicima ostalih službi koje sudjeluju u pružanju pomoći i sanaciji šteta.

Besplatan prijevoz bit će osiguran do 31. ožujka 2021. godine.

Stanovnici pogođeni potresom na području Sisačko-moslavačke županije ostvaruju pravo na besplatan prijevoz u 2. razredu redovitih vlakova na svim relacijama unutar RH, a karta će im biti izdana na temelju osobnih dokumenata kojima dokazuju mjesto prebivališta na području pogođenom potresom*.

Također, prijevozna karta se ispostavlja i na temelju osobnih dokumenata kojima dokazuju mjesto prebivališta na području slijedećih gradova i općina bez obzira na mjesto izdavanja (PU ili PP):

gradovi Petrinja, Glina, Sisak i Hrvatska Kostajnica,

općine Lekenik, Sunja, Donji Kukuruzari, Majur, Dvor, Topusko, Gvozd, Jasenovac, Hrvatska Dubica i Martinska Ves.

Volonteri Hrvatskog Crvenog križa, članovi Stožera civilne zaštite i HGSS-a te predstavnici ostalih službi koje sudjeluju u pružanju pomoći i sanaciji šteta imaju pravo na besplatan prijevoz u 2. razredu redovitih vlakova prema Sisačko-moslavačkoj županiji i iz nje, a karta će im biti izdana na temelju službenih iskaznica.

Stanovnici i pripadnici navedenih službi karte mogu preuzeti na blagajnama ili u vlaku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here